تاثیر مکمل‌های ال-کارنیتین و لیپیدول در جیره‌های کم انرژی بر وزن بدن، شاخص تولید و هزینه خوراک مصرفی جوجه‌های گوشتی
کد مقاله : 1013-NSAP6TH
نویسندگان
علی شاهمرادی1، شکوفه غضنفری *2، سید داود شریفی3
1دانشجوی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
2هیات علمی
3دانشیار گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران
چکیده مقاله
در آزمایش حاضر، تاثیر افزودن لیپیدول و ال-کارنیتین در جیره‌های کم انرژی بر وزن بدن، درصد ماندگاری، شاخص تولید و هزینه خوراک مصرفی جوجه‌های گوشتی مورد بررسی قرار گرفت. 240 قطعه جوجه گوشتی نر تجاری سویه راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار مورد استفاده قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل 1. تیمار شاهد 2. تیمار حاوی جیره‌ کم انرژی (150 کیلوکالری بر کیلوگرم کمتر از جیره شاهد) 3. جیره کم انرژی + 100ppm‌ ال-کارنیتین 4. جیره کم انرژی + 1000 ppm لیپیدول 5. جیره کم انرژی + 100 ppm‌ ال-کارنیتین +1000 ppm لیپیدول بودند. نتایج پژوهش نشان داد که در 42 روزگی، پرندگان دریافت کننده جیره شاهد وزن بدن بیشتر و هزینه خوراک مصرفی کمتری نسبت به سایر پرندگان داشتند. وزن 42 روزگی و هزینه خوراک مصرفی پرندگان دریافت کننده جیره‌های کم انرژی حاوی لیپیدول + با و بدون ال-کارنیتین نسبت به پرندگان دریافت کننده جیره کم انرژی بدون افزودنی یا ال-کارنیتین بیشتر بود (05/0>P). درصد ماندگاری و شاخص تولید پرندگان تغذیه شده با جیره کم انرژی حاوی لیپیدول + ال-کارنیتین در مقایسه با پرندگان دریافت کننده جیره شاهد مشابه و نسبت به سایر تیمارها بهتر بود (05/0>P). در نهایت، جیره کم انرژی (150 کیلوکالری بر کیلوگرم کمتر از جیره شاهد) به همراه 100 ppm ال-کارنیتین + 1000 ppm لیپیدول بدون تاثیر منفی بر عملکرد جهت تغذیه جوجه‌های گوشتی پیشنهاد می‌شود.
کلیدواژه ها
شاخص تولید، تلفات، جوجه گوشتی، امولسیفایر، ال-کارنیتین
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر