تاثیر استفاده از سطوح مختلف دانه باقلای بدون تانن بر وزن بدن، خصوصیات لاشه و هزینه خوراک مصرفی جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1015-NSAP6TH |
نویسندگان |
مجید کاظمی گرجی1، شکوفه غضنفری *2، کاظم یوسفی کلاریکلائی3، کریم نوبری3، سید داود شریفی4، فاطمه شیخ3 1دانشجوی فارغ التحصیل کارشناسی ارشد، گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران 2هیات علمی 3مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران 4دانشیار گروه علوم دام و طیور، دانشکدگان ابوریحان، دانشگاه تهران، پاکدشت، ایران |
چکیده مقاله |
هدف از این مطالعه بررسی سطوح مختلف دانه باقلای بدون تانن (رقم مهتا) بر وزن بدن، خصوصیات لاشه و تعیین هزینه خوراک مصرفی به ازای یک کیلو وزن زنده جوجههای گوشتی بود. از 320 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 یک روزه با 4 تیمار در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل 1- جیره شاهد (بدون باقلا) 2- جیره حاوی 10 درصد باقلای بدون تانن 3- جیره حاوی 20 درصد باقلای بدون تانن و 4- جیره حاوی 30 درصد باقلای بدون تانن بودند. نتایج نشان داد وزن 42 روزگی پرندگان تغذیه شده با سطوح مختلف جیرههای حاوی باقلای بدون تانن معنیدار نبود. با این حال، وزن 42 روزگی بهتری در پرندگان تغذیه شده با جیره حاوی 10 درصد باقلای بدون تانن در مقایسه با پرندگان تغذیه شده با جیرههای حاوی 20 و 30 درصد باقلای بدون تانن مشاهده شد. در کل دوره پرورش، از بین سطوح مختلف باقلای بدون تانن در جیره جوجههای گوشتی، سطح 10 درصد باقلای بدون تانن از لحاظ هزینه خوراک مصرفی مناسبتر بود. با افزایش سطوح باقلای بدون تانن در جیره پرندگان، وزن چربی محوطهی بطنی کاهش یافت (05/0P<). همچنین، پرندگانی که از جیره حاوی باقلای بدون تانن تغذیه کردند کبد بزرگتری در مقایسه با پرندگان تغذیه شده با جیره شاهد (بدون باقلا) داشتند (05/0P<). در نهایت، سطح 10 درصد باقلای بدون تانن از لحاظ وزن بدن و هزینه خوراک مصرفی مناسبتر میباشد و قابل رقابت با جیره شاهد است. |
کلیدواژه ها |
جایگزین کنجاله سویا، جوجه گوشتی، عملکرد، باقلای بدون تانن |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |