اثر اسپیرولینا پلاتنسیس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ریزپوشانی شده بر متابولیتهای خونی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی
کد مقاله : 1023-NSAP6TH
نویسندگان
زهرا رنجبری نسب1، مژگان مظهری *2، امیدعلی اسماعیلی پور2، فاطمه شهدادی3، ارسلان برازنده2
1دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت، جیرفت، ایران
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
3گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
چکیده مقاله
این آزمایش جهت بررسی اثر اسپیرولینا پلاتنسیس و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ریزپوشانی شده بر متابولیت‌های خونی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی انجام شد. تعداد 240 قطعه جوجه گوشتی نر یک‌روزه سویه راس 308 به طور تصادفی به شش تیمار، چهار تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار تقسیم شدند. تیمارها شامل: جیره ذرت- سویا به عنوان جیره پایه (شاهد)، جیره پایه + 02/0 درصد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ، جیره پایه + یک درصد پودر اسپیرولینا، جیره پایه+ 02/0 درصد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس + یک درصد پودر اسپیرولینا، جیره پایه+ 02/0 درصد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس ریزپوشانی شده و جیره پایه + 02/0 درصد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس+ یک درصد پودر اسپیرولینای ریزپوشانی شده بودند. نتایج نشان داد که پرندگان تغذیه شده با تیمار حاوی لاکتوباسیلوس+ اسپیرولینا کمترین میزان کلسترول و بیشترین میزان فعالیت آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز را در مقایسه با گروه شاهد داشتند (P<0.05). تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی‌داری بر میزان گلوکز و تری‌گلیسرید خون نداشتند (P>0.05). با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش، افزودن 02/0 درصد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و یک درصد پودر اسپیرولینا پلاتنسیس می‌تواند مکمل مناسبی جهت بهبود متابولیت‌های خونی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی باشد.
کلیدواژه ها
جوجه گوشتی، ریزپوشانی، ریزجلبک، کلسترول، گلوتاتیون پراکسیداز
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر