اثر متقابل سطوح مختلف انرژی و تراکم جمعیت بر کیفیت گوشت در جوجههای گوشتی آرین |
کد مقاله : 1028-NSAP6TH (R2) |
نویسندگان |
کامران بهرامپور *1، نظر افضلی2، سیدجواد حسینی واشان1، محمد سالارمعینی3، کاظم یوسفی کلاریکلائی4 1دانشگاه بیرجند 2بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند بیرجند 3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران 4مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، گرگان، ایران |
چکیده مقاله |
این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف انرژی قابل سوخت و ساز و تراکم جمعیت بر کیفیت گوشت جوجههای گوشتی آرین انجام شد. این طرح با 672 قطعه جوجه گوشتی سویه آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل 4×2 شامل دو سطح تراکم (12 و 16 پرنده در مترمربع) و چهار سطح انرژی (1- سطح انرژی پیشنهادی سویه آرین، 2- سطح انرژی 5/3 % بالاتر پایانی2، 3- سطح انرژی 5/3 % بالاتر از توصیه سویه آرین، 4- سطح انرژی 5/3 % بالاتر از توصیه سویه آرین و 1/6 % پایانی2 بالاتر از توصیه سویه آرین) با 8 تیمار و 6 تکرار اجرا شد. در پایان دوره (42 روزگی) یک پرنده از هر تکرار کشتار شد و گوشت آن برای انجام آزمایشات کیفیت گوشت مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد افزایش سطح انرژی جیره در تیمار 4 بطور معنیداری نسبت به تیمار 2 باعث کاهش ظرفیت نگهداری آب در گوشت گردید (05/0P<)، اثر تراکم جمعیت بر مقدار ظرفیت نگهداری آب (WHC) و پیاچ (pH) معنیدار نبود (05/0P>)، ولی بر مقدار مالوندیآلدهید (MDA) معنیدار بود و افزایش تراکم باعث افزایش غلظت MDA در گوشت در مقایسه با تراکم پایین گردید (05/0P<). برهمکنش سطوح مختلف انرژی و تراکم جمعیت بر هیچ یک از شاخصهای کیفیت گوشت اثر معنیداری نشان نداد (05/0P>). در کل نتایج این پژوهش نشان داد تراکم 16 پرنده در هر تکرار تاثیر منفی بر کیفیت گوشت ندارد و افزایش 5/3% انرژی پایانی 2 میتواند باعث بهبود WHC گوشت گردد. |
کلیدواژه ها |
انرژی، تراکم جمعیت، کیفیت گوشت، جوجه گوشتی آرین. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |