مطالعه تأثیر فرآوری دانه کتان و سطح پروتئین خام در جیره بره‏های پرواری نژاد کرمانی‏ بر فراسنجه‏ های شکمبه ‏‏ای و مشتقات پورینی
کد مقاله : 1032-NSAP6TH
نویسندگان
الهام امیرتیموری *1، امین خضری2، امید دیانی2، امیر موسایی3
1-
2عضو هیئت علمی دانشگاه شهید باهنر کرمان
3عضو هیئت علمی دانشگاه جیرفت
چکیده مقاله
این پژوهش به‏منظور مطالعه تاثیر فرآوری دانه کتان (آسیاب‏شده و اکسترود‏شده) و سطح پروتئین خام (12 و 15 درصد) جیره بر فراسنجه‏های خونی و شکمبه ای بره‏های نر کرمانی انجام شد. تعداد 36 راس بره نر کرمانی در سن 6 ماهگی با میانگین وزنی3/1± 4/24 به‏طور تصادفی به 4 گروه آزمایشی تقسیم و در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل مورد استفاده قرار گرفت. مدت زمان انجام آزمایش 84 روز بود، که شامل 14 روز مدت زمان عادت پذیری به جیره‏های آزمایشی و 70 روز دوره رکورد برداری بود. جیره‏ های آزمایشی شامل: 1) جیره دارای دانه کتان آسیاب شده و سطح پروتئین خام 12 درصد 2) جیره دارای دانه کتان آسیاب‏شده و سطح پروتئین خام 15 درصد 3) جیره دارای دانه کتان اکسترود‏شده و سطح پروتئین خام 12 درصد 4) جیره دارای دانه کتان اکسترود‏شده و سطح پروتئین خام 15 درصد. نتایج این مطالعه نشان داد مقدار آلانتوئین ادرار، کل مشتقات پورینی و سنتز پروتئین میکروبی در بره‏های تغذیه شده با جیره ‏های دارای کتان آسیاب‏شده در مقایسه با گروهی که با جیره دارای کتان اکسترود‏شده تغذیه شده بودند افزایش یافت، در مقابل، تغذیه دانه کتان اکسترود‏شده به بره‏ها میزان نیتروژن آمونیاکی و اسید بوتیریک شکمبه را در مقایسه با دانه کتان آسیاب‏شده افزایش داد (05/0>P) از نظر سطح پروتئین خام در جیره‏های آزمایشی، تغذیه بره‏ ها با جیره‏های دارای 15 درصد پروتئین خام در مقایسه با جیره‏های دارای 12 درصد پروتئین خام، سبب افزایش دفع مقدار آلانتوئین، کل مشتقات پورینی و سنتز پروتئین میکروبی شد (05/0>P).
کلیدواژه ها
دانه کتان، پروتئین خام، فراسنجه های شکمبه ای، مشتقات پورینی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر