پایش باقیمانده انروفلوکساسین در شیر خام گاو بر اساس روش الایزا رقابتی |
کد مقاله : 1042-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
شهاب الدین سهرابی1، شهره عالیان سماک خواه *2، فهیمه توریان2 1کارشناس آزمایشگاه دامپزشکی 2گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوریهای نوین آمل، آمل، ایران |
چکیده مقاله |
آنتیبیوتیکها، ترکیباتی شیمیایی هستند که از دو راه طبیعی و ساختگی بهدست میآیند. آنتیبیوتیکهای طبیعی از میکروارگانیسمهایی مانند قارچها و باکتریها گرفته میشوند و گروه دیگر، با طی فرآیندهای شیمیایی و آزمایشگاهی تولید میشوند. بررسی میزان باقیماندههای آنتی بیوتیکی بر روی نمونههای شیر، از دهه 60 میلادی آغاز شد. سپس از سال 2000 میلادی مقالات کار شده در این حوزه روند رو به رشدی داشت. این مطالعه با هدف بررسی درصد بیش از حد مجاز استاندارد آنتی بیوتیک انروفلوکساسین در شیر خام گاو خریداری شده از مراکز عرضه لبنیات سنتی انجام شد. نتایج نشان داد که در هیچ یک از نمونهها میزان باقیمانده این آنتی بیوتیک بیش از حد مجاز استاندارد ایران و اتحادیه اروپا نبود. بنابر نتایج به دست آمده میتوان به رعایت دوره پرهیز از مصرف شیر دامهایی که آنتی بیوتیک مصرف کردند، توسط دامداران پی برد و با آموزش هر چه بیشتر دامداران به این امر یاری رساند. |
کلیدواژه ها |
آنتیبیوتیک، شیر، انروفلوکساسین، باقیمانده دارویی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |