اثر سطوح مختلف امگا-3 بر صفات عملکردی مرغان تخم گذار از سن 86 تا94 هفته سویه نیک چیک |
کد مقاله : 1043-NSAP6TH (R5) |
نویسندگان |
علی اصغر ساکی *1، زهرا معینی2، سارا میرزایی گودرزی1، مصطفی کرمی1، جواد کوثری مقامی2 1دانشگاه بوعلی سینا همدان 2آزاد |
چکیده مقاله |
این پژوهش به منظور بررسی اثر سطوح مختلف امگا-3 بر صفات عملکردی مرغهای تخمگذار سویه نیک چیک طی هفته-های 86 الی 94 طراحی گردید. در این آزمایش تعداد 96 قطعه مرغ تخمگذار سویه نیک چیک سفید درقالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و در هر تکرار شش قطعه پرنده مورد استفاده قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (حاوی ذرت و کنجاله سویا)، تیمار دو، سه و چهار به ترتیب حاوی سطوح 2، 4 و 6 درصد روغن امگا-3 بودند. نتایج این پژوهش حاکی از آن است که به کارگیری سطوح مختلف امگا-3 بر ضریب تبدیل، توده تخممرغ و درصد تولید اثرات معنیداری داشت به طوری که ضریب تبدیل در تیمار شاهد افزایش معنیداری را نسبت به تیمار سه و چهار( به ترتیب حاوی سطح 4 و 6 درصد امگا-3) از خود نشان داد، اما توده تخممرغ در تیمار شاهد اثر کاهش معنیداری نسبت به تیمار سه و چهار از خود بروز داد. درصد تولید در تیمار سه( تیمار حاوی سطح 4 درصد امگا-3 ) افزایش معنیداری را نسبت به سایر تیمارها از خود نشان داد (P<0.05). سایر صفات مورد مطالعه از جمله خوراک مصرفی و وزن تخم مرغ تفاوت معنی-داری نداشتند (P>0.05). به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که به کارگیری سطح چهار درصد امگا-3 موجب افزایش تولید تخممرغ میشود و اکثر صفات عملکردی غیر از خوراک مصرفی و توده تخممرغ در این تحقیق، تحت تأثیر سطوح مختلف ماده آزمایشی قرار گرفتند. |
کلیدواژه ها |
امگا-3، صفات عملکردی، مرغان تخمگذار |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |