اثر سطح منگنز جیره بر عملکرد و کیفیت پوسته تخم در سیکل دوم تولید مرغان تخمگذار |
کد مقاله : 1049-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
میثم ایلنت1، حیدر زرقی *2، حسن نصیری مقدم2، رضا مجیدزاده هروی2 1دانشجو 2گروه علوم دامی- دانشگاه فردوسی مشهد |
چکیده مقاله |
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر سطوح منگنز جیره بر عملکرد تولیدی و کیفیت پوسته تخم مرغ با استفاده از 360 قطعه مرغ تخم گذار های لاین W36 در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 6 تیمار، 5 تکرار و 12 قطعه مرغ در هر تکرار در سن 107 هفته انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل مکمل سازی جیره پایه (حاوی 15 میلی گرم منگنز در کیلوگرم) با شش سطح افزایشی (30+ میلی گرم در کیلوگرم) غلظت منگنز جیره به فرم سولفات منگنز (MnSO4.H2O) بود. قبل از شروع آزمایش برای تخلیه ذخایر بدن از عنصر منگنز مرغ ها به مدت 3 هفته با جیره فاقد مکمل منگنز تغذیه شدند، سپس به مدت 12 هفته تیمارهای تغذیه ای را دریافت کردند. اثر سطح منگنز جیره بر شاخصهای سنجش عملکرد تولید تخم مرغ معنیدار نشد، اما شاخصهای سنجش کیفیت یوسته تحت تاثیر سطح منگنز جیره قرار گرفتند (P<0.05). وزن مخصوص تخم مرغ و ضخامت پوسته تخم مرغ در پاسخ به سطح منگنز جیره به صورت معادله درجه دوم و معنی دار (P<0.05) تغییر یافت. بالاترین مقدار عددی وزن مخصوص تخم مرغ، ضخامت پوسته تخم مرغ، وزن نسبی پوسته تخم مرغ و تراکم پوسته (وزن پوسته به ازای واحد سطح) به مرغان تغذیه شده با جیره های با سطح منگنز 105 میلی گرم در کیلوگرم تعلق داشتند. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت افزودن مکمل منگنز به جیره باعث بهبود کیفیت پوسته تخم مرغ در مرغان تخم گذار در سیکل دوم تولید میشود. |
کلیدواژه ها |
سولفات منگنز، سیکل دوم، عملکرد، کیفیت پوسته، مرغان تخمگذار |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |