مروری کوتاه بر استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها در پرورش جوجه‌های گوشتی و اهمیت آن برای انسان
کد مقاله : 1052-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
ساره افتخاری کنزرکی *1، زهره سیدی2
1.
2ندارم
چکیده مقاله
داروهای دامپزشکی به ویژه آنتی‌بیوتیک‌ها از مهم‌ترین اجزای مرتبط با تولید خوراک دام هستند. به طور کلی کاربرد اصلی آنتی‌بیوتیک‌ها در حیوانات برای درمان و پیشگیری از بیماری‌ها و افزایش رشد است. محرک‌های ‌رشد آنتی‌بیوتیک عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی را بهبود بخشیده و جمعیت باکتری‌های بالقوه بیماری‌زا مانند سالمونلا و اشریشیا‌کلای را کاهش می‌دهند. استفاده از آنتی‌بیوتیک در حیوانات ممکن است سبب ابقای آنتی‌بیوتیک در فرآورده‌های دام و طیور و بروز عوارض جانبی مختلفی مانند انتقال باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک به انسان، اثرات ایمونوپاتولوژیک، آلرژی، جهش‌زایی، نفروپاتی (جنتامایسین)، سمیت کبدی، اختلالات تولید مثلی، مسمومیت مغز استخوان (کلرامفنیکل) و حتی سرطان‌زایی (سولفامتازین، اکسی‌تتراسایکلین و فورازولیدن) ایجاد کنند. به دلیل این اثرات نامطلوب، استفاده مناسب از آنتی‌بیوتیک‌ها در مواد غذایی با منشاء دامی بسیار مهم است. افراد باید از طریق آموزش توسط مسئولین از مشکلات آگاه شوند. در این مقاله مروری به فواید استفاده از آنتی‌بیوتیک در تغذیه‌ی جوجه‌های گوشتی و اهمیت آن در سلامت انسان پرداخته می‌شود.
کلیدواژه ها
آنتی‌بیوتیک، جوجه‌گوشتی، محرک رشد
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر