تأثیر استفاده از سطوح مختلف کروم-متیونین بر وزن تخم‌مرغ در اواخر دوره تولید مرغ‌های تخم‌گذار
کد مقاله : 1073-NSAP6TH
نویسندگان
مجید علیایی *1، حسین جانمحمدی2، روح اله کیانفر1، مهرداد کریمی3، فاطمه خادم ناسی4
1استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
2استاد گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
3فارغ التحصیل تغذیه طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
4دانشجوی دکتری تغذیه طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده مقاله
در این مطالعه جهت ارزیابی اثرات افزودن سطوح مختلف کروم-متیونین بر وزن تخم‌‌مرغ‌های مرغان تخم‌گذار در اواخر دورۀ تولید، تعداد 120 قطعه مرغ تخم‌گذار نژاد لگهورن سویۀ های-‌لاین W36 در سن73 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 6 تیمار ، 5 تکرار و 4 قطعه پرنده در هر تکرار، به مدت 8 هفته مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی به صورت تیمار شاهد بر پایه ذرت – کنجاله سویا، بدون افزودن کروم-متیونین و افزودن سطوح 400، 800، 1200، 1600 و 2000 میکرو‌گرم در هر کیلوگرم جیرۀ غذایی کروم–متیونین به جیرۀ غذای پایه بود. نتایج وزن تخم مرغ‌ نشان داد که افزودن سطوح مختلف کروم-متیونین بر وزن تخم‌مرغ در هفته چهارم تأثیر معنی‌داری داشت (05/0P<) به‌طوری‌که بیشترین و کمترین وزن تخم‌مرغ به ترتیب مربوط به تیمارهای شش (2000 میکروگرم کروم-متیونین) و شاهد بود. در حالت کلی، افزودن مکمل متیونین- کروم به جیرۀ غذایی وزن تخم‌مرغ تولیدی در مرغ‌های تخم‌گذار در اواخر دوره تولید را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد.
کلیدواژه ها
دوره تولید، کروم-متیونین، مرغ تخم‌گذار، وزن تخم‌مرغ
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر