اثر مکمل کیلات مس متیونین و پودر یونجه بر کلسترول زرده تخم مرغ،در مرغ‌های تخم‌گذار سویه نیک ‌چیک
کد مقاله : 1082-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
علی اصغر ساکی *1، عبدالسمیع نوری2، سارا میرزایی گودرزی2، پویا زمانی2، زینب باردل2
1دانشگاه بوعلی سینا همدان
2دانشگاه بوعلی سینا
چکیده مقاله
این مطالعه به منظور بررسی اثر سطوح مختلف مکمل کیلات مس- متیونین و پودر یونجه بر کلسترول زرده تخم مرغ در جیره مرغ های تخمگذار انجام شد. تعداد ۱۰۰ قطعه مرغ تخم گذار سویه نیک چیک در سن 109 هفتگی باوزن بدن و میزان تخمگذاری مشابه با طرح کاملاً تصادفی درقالب فاکتوریل1+2×2 شامل ۵ تیمار ، 5 تکرار، و۴ قطعه مرغ در هرتکرار به مدت ۸ هفته استفاده شد. تیمار های آزمایشی شامل: تیمار 1: شاهد حاوی( ذرت وکنجاله سویا)، تیمارهای 2 ،3 و 4، 5 به ترتیب حاوی 3 و6 درصد پودریونجه و هرکدام همراه 50 و 100 میلی گرم کیلات مس –متیونین درکیلوگرم خوراک تنظیم گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که غلظت کلسترول زرده تخم مرغ با پودر یونجه+کیلات مس-متیونین نسبت به تیمار شاهد به طور معنی داری کاهش یافت (0.001 P<) ولی سطوح پودریونجه بر تری گلیسیرید زرده تخم مرغ تأثیرنداشت. بنابراین، افزودن پودر یونجه وکیلات مس-متیونین درجیره مرغ های تخم گذار می‌تواند کلسترول زرده تخم مرغ را کاهش دهد.
کلیدواژه ها
مکمل کیلات مس-متیونین، پودر یونجه، کلسترول زرده، مرغ تخمگذار
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر