بررسی اثر سطوح مختلف پودر پاپریکا در مقایسه با آنتی بیوتیک تترا سایکلین بر عملکرد رشد جوجه‌‌های گوشتی
کد مقاله : 1084-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
معصومه منصفی *، محسن افشار منش، محمد سالارمعینی، محمد خواجه بمی
دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده مقاله
فلفل پاپریکا نوعی فلفل دلمه‌ای قرمز است که رنگ قرمز آن به دلیل حضور ترکیبات آنتی اکسیدانی قوی شامل رنگدانه‌های لیکوپن و کاراتنوئیدهای دکپسانتین وکپسوربین می‌باشد. این تحقیق به‌منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف پودر پاپریکا به‌عنوان جایگزین آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین بر عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی انجام شد. در این تحقیق از 160 قطعه جوجه گوشتی نر (راس 308) در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه بدون افزودنی (شاهد)، جیره پایه حاوی 05/0 درصد آنتی‌بیوتیک تتراسایکلین، جیره پایه حاوی 75 /0 و 1 درصد پودر پاپریکا بودند. طبق نتایج به‌دست ‌آمده، هیچ یک از فراسنجه‌های عملکردی (افزایش وزن روزانه، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک) تحت تاثیر معنی‌دار تیمار‌های آزمایشی قرار نگرفت. به‌طور کلی، با توجه به نتایج این آزمایش می‌توان نتیجه گیری کرد که استفاده از پودر پاپریکا در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی تاثیر معنی‌داری بر عملکرد رشد نداشت.
کلیدواژه ها
آنتی‌بیوتیک، پاپریکا، جوجه گوشتی، عملکرد رشد.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر