اثر جایگزینی سطوح مختلف پودر پاپریکا با آنتی بیوتیک تتراسایکلین بر خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1085-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
معصومه منصفی *1، محسن افشارمنش2، محمد سالارمعینی2، محمد خواجه بمی3 1دانشگاه شهید باهنر کرمان 2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر، کرمان، ایران 3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران |
چکیده مقاله |
پاپریکا یا فلفل دلمهای قرمز گیاهی علفی، گلدار و یکسـاله بـا نـام علمـی (Capsicum annuum) از راسته بادمجانسـانان، خـانواده Solanaceae و سرده فلفل دلمهای اسـت. این تحقیق بهمنظور بررسی تاثیر پودر پاپریکا بهعنوان جایگزین آنتی-بیوتیک تتراسایکلین بر خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی انجام شد. در این تحقیق از160 قطعه گوشتی نر (راس 308) در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه بدون افزودنی (شاهد)، جیره پایه حاوی 05/0 درصد آنتیبیوتیک تتراسایکلین، جیره پایه حاوی 75/0 و 1 درصد پودر پاپریکا بودند. پس از پایان دورهی پرورش، از هر تیمار یک پرنده بهمنظور تجزیهی لاشه کشتار شد. نتایج نشان داد که تیمارها بر وزن نسبی لاشه، سینه، رانها، قلب، پیشمعده، کبد و پانکراس تحت تاثیر قرار نگرفتند. بهطور کلی نتایج نشان داد که استفاده از پودر پاپریکا در جیره جوجههای گوشتی تاثیر معنیداری بر اجزا لاشه نداشت. |
کلیدواژه ها |
آنتیبیوتیک، پاپریکا، جوجه گوشتی، خصوصیات لاشه. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |