تأثیر استفاده از پودر شنبلیله در تغذیه مرغان تخمگذار بر کیفیت تخممرغهای حاصل، در دما و زمانهای مختلف |
کد مقاله : 1091-NSAP6TH |
نویسندگان |
سولماز خلیلی سامانی1، محمدرضا قربانی *2 1دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان 2هیات علمی دانشگاه بجنورد |
چکیده مقاله |
بهمنظور بررسی تأثیر استفاده از پودر شنبلیله در تغذیه مرغان تخمگذار بر کیفیت تخممرغهای حاصل، در دما و زمانهای مختلف نگهداری مطالعه حاضر صورت گرفت. تعداد 90 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن به مدت 8 هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 سطح پودر شنبلیله (صفر، 1 و 2 درصد) در 5 تکرار و شش قطعه مرغ در هر تکرار تغذیه شدند. در هفته آخر آزمایش تخم مرغهای حاصل از تیمارهای مختلف تغذیهای (105 عدد) به دو دسته دمایی تقسیم شده و در زمانهای مختلف نگهداری، مورد ارزیابی کیفی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان داد که رنگ زرده تحت تاثیر اثر متقابل پودر در زمان قرار گرفت و در هر سطح از پودر شنبلیله با افزایش زمان نگهداری رنگ زرده افزایش یافت. همچنین رنگ زرده تحت تاثیر اثر متقابل پودر در دما قرار گرفت و بهترین رنگ زرده در یک درصد پودر و به هنگام نگهداری در یخچال بدست آمد. واحد هاو تحت تاثیر اثرات متقابل زمان در دما قرار گرفتند و به هنگام نگهداری طولانی مدت، تخم مرغهای نگهداری شده در یخچال واحد هاو بالاتری داشتند(05/0>P). نتایج آزمایش حاضر نشان داد که استفاده از پودر شنبلیله در سطح یک درصد باعث بهبود رنگ زرده و بازارپسندی تخم مرغ میگردد. نگهداری تخم مرغها به مدت 21 روز در دمای اتاق و یخچال هرچند باعث کاهش واحد هاو تخم مرغ میگردد ولی کیفیت تخم مرغ باز هم قابل قبول است. |
کلیدواژه ها |
زمان نگهداری، شنبلیله، صفات کیفی تخم مرغ، مرغان تخمگذار، مکان نگهداری |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |