تأثیر استفاده از پودر شنبلیله در تغذیه مرغان تخم‌گذار بر کیفیت تخم‌مرغ‌های حاصل، در دما و زمان‌های مختلف
کد مقاله : 1091-NSAP6TH
نویسندگان
سولماز خلیلی سامانی1، محمدرضا قربانی *2
1دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2هیات علمی دانشگاه بجنورد
چکیده مقاله
به‌منظور بررسی تأثیر استفاده از پودر شنبلیله در تغذیه مرغان تخم‌گذار بر کیفیت تخم‌مرغ‌های حاصل، در دما و زمان‌های مختلف نگه‌داری مطالعه حاضر صورت گرفت. تعداد 90 قطعه مرغ تخم‌گذار لگهورن به مدت 8 هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 سطح پودر شنبلیله (صفر، 1 و 2 درصد) در 5 تکرار و شش قطعه مرغ در هر تکرار تغذیه شدند. در هفته آخر آزمایش تخم مرغ‌های حاصل از تیمارهای مختلف تغذیه‌ای (105 عدد) به دو دسته دمایی تقسیم شده و در زمان‌های مختلف نگه‌داری، مورد ارزیابی کیفی قرار گرفتند. نتایج آزمایش نشان ‌داد که رنگ زرده تحت تاثیر اثر متقابل پودر در زمان قرار گرفت و در هر سطح از پودر شنبلیله با افزایش زمان نگه‌داری رنگ زرده افزایش یافت. همچنین رنگ زرده تحت تاثیر اثر متقابل پودر در دما قرار گرفت و بهترین رنگ زرده در یک درصد پودر و به هنگام نگه‌داری در یخچال بدست آمد. واحد هاو تحت تاثیر اثرات متقابل زمان در دما قرار گرفتند و به هنگام نگه‌داری طولانی مدت، تخم مرغ‌های نگه‌داری شده در یخچال واحد هاو بالاتری داشتند(05/0>P). نتایج آزمایش حاضر نشان داد که استفاده از پودر شنبلیله در سطح یک درصد باعث بهبود رنگ زرده و بازارپسندی تخم مرغ می‌گردد. نگه‌داری تخم مرغها به مدت 21 روز در دمای اتاق و یخچال هرچند باعث کاهش واحد هاو تخم مرغ می‌گردد ولی کیفیت تخم مرغ باز هم قابل قبول است.
کلیدواژه ها
زمان نگه‌داری، شنبلیله، صفات کیفی تخم مرغ، مرغان تخمگذار، مکان نگه‌داری
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر