تأثیر سطوح مختلف کنجاله سیاهدانه بر عملکرد جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1092-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
محمدرضا قربانی *1، احمد طاطار2، سمیه سالاری3، محمد هادی سلیمانی4، سولماز خلیلی سامانی5 1هیات علمی دانشگاه بجنورد 2بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان 3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان 4مدیر عامل شرکت گیاه اسانس 5دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان |
چکیده مقاله |
به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف کنجاله سیاهدانه بر عملکرد جوجههای گوشتی آزمایشی با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 (مخلوط دو جنس) در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار به انجام رسید. طول دوره آزمایش 42 روز بود. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از : تیمار شاهد (سطح صفر کنجاله سیاهدانه؛ جیره پایه بر اساس ذرت و کنجاله سویا) و سطوح 5، 10، 15 و 20 درصد کنجاله سیاهدانه که جایگزین منبع پروتئینی جیره شاهد شدند. نتایج آزمایش حاضر نشان دادند که مصرف خوراک و افزایش وزن بدن تحت تأثیر کنجاله سیاهدانه قرار نگرفت ولی ضریب تبدیل خوراک در دورههای رشد و کل در تیمارهای حاوی 5، 10 و 15 درصد کنجاله سیاهدانه بصورت معنیداری بهتر از گروه شاهد بود (05/0P<). طبق نتایج آزمایش حاضر، استفاده از کنجاله سیاهدانه تا سطح 15 درصد میتواند باعث بهبود بازده غذایی در جوجههای گوشتی شود. |
کلیدواژه ها |
بازده غذایی، جوجه گوشتی، کنجاله سیاهدانه |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |