تأثیر سطوح مختلف کنجاله سیاه‌دانه بر عملکرد جوجه‏های گوشتی
کد مقاله : 1092-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
محمدرضا قربانی *1، احمد طاطار2، سمیه سالاری3، محمد هادی سلیمانی4، سولماز خلیلی سامانی5
1هیات علمی دانشگاه بجنورد
2بخش تحقیقات علوم دامی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان
3دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
4مدیر عامل شرکت گیاه اسانس
5دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده مقاله
به منظور تعیین تأثیر سطوح مختلف کنجاله سیاه‌دانه بر عملکرد جوجه‏های گوشتی آزمایشی با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 (مخلوط دو جنس) در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار به انجام رسید. طول دوره آزمایش 42 روز بود. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از : تیمار شاهد (سطح صفر کنجاله سیاه‌دانه؛ جیره پایه بر اساس ذرت و کنجاله سویا) و سطوح 5، 10، 15 و 20 درصد کنجاله سیاه‌دانه که جایگزین منبع پروتئینی جیره شاهد شدند. نتایج آزمایش حاضر نشان دادند که مصرف خوراک و افزایش وزن بدن تحت تأثیر کنجاله سیاه‌دانه قرار نگرفت ولی ضریب تبدیل خوراک در دوره‌های رشد و کل در تیمارهای حاوی 5، 10 و 15 درصد کنجاله سیاه‌دانه بصورت معنی‌داری بهتر از گروه شاهد بود (05/0P<). طبق نتایج آزمایش حاضر، استفاده از کنجاله سیاه‌دانه تا سطح 15 درصد می‌تواند باعث بهبود بازده غذایی در جوجه‌های گوشتی شود.
کلیدواژه ها
بازده غذایی، جوجه گوشتی، کنجاله سیاه‌دانه
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر