اثر جایگزینی برگ زرشک با یونجه جیره بر صفات عملکردی شترمرغ
کد مقاله : 1101-NSAP6TH
نویسندگان
مجتبی افشین *1، نظر افضلی2، سیدجواد حسینی واشان3، علی حاجی بابایی4
1دانشجوی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
2هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند. گروه علوم دامی
3دانشگاه بیرجند
4هیئت علمی دانشگله پرتوریاآفریقای جنوبی
چکیده مقاله
اثر جایگزینی جیره‌ای برگ زرشک با یونجه بر عملکرد شترمرغ‌های پرواری با استفاده از 20 قطعه جوجه شترمرغ پرواری (از سن 2 تا 7 ماهگی) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار بررسی شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) شاهد (بدون برگ زرشک)، 2) جایگزینی 25 درصد برگ زرشک با یونجه، 3) جایگزینی 50 درصد برگ زرشک با یونجه، 4) جایگزینی 75 درصد برگ زرشک با یونجه، 5) جایگزینی 100 درصد برگ زرشک با یونجه، بودند. نتایج نشان داد، با افزایش درصد جایگزینی برگ زرشک در جیره، ماده‌ی خشک مصرفی افزایش یافت (05/0P≤). جایگزینی 50 درصد برگ زرشک با یونجه سبب افزایش وزن روزانه در مقایسه با تیمار شاهد گردید (05/0P≤). در کل دوره، ضریب تبدیل خوراک شترمرغ‌ها در جیره با نسبت جایگزینی 50 درصد، کمتر از جیره با نسبت جایگزینی 100 درصد برگ زرشک بود (05/0P≤). نتایج به‌دست‌آمده از این پژوهش نشان می‌دهد جایگزینی 50 درصدی برگ زرشک با یونجه در جیره شترمرغ-های پرواری قابل توصیه است.
کلیدواژه ها
یونجه، برگ زرشک، عملکرد، شترمرغ
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر