بررسی اثرات سطوح مختلف بنتونیت سدیم فرآوری شده بر عملکرد و اجزای لاشه جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1104-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
مجتبی افشین *1، حسن کیهانی یزدی2، تیام رادین3، نظر افضلی4 1دانشجوی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند 2دانشجوی دکتری تغذیه دام (گرایش طیور) دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند 3دانشگاه بیرجند 4هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند. گروه علوم دامی |
چکیده مقاله |
بهمنظور بررسی اثرات سطوح مختلف بنتونیت سدیم فرآوری شده بر عملکرد و اجزای لاشه جوجههای گوشتی، آزمایشی با تعداد 128 قطعه جوجه نر یکروزه رأس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و هشت قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 35 روز موردبررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل موارد زیر بودند: 1) شاهد، 2) جیره پایه + 5/0 درصد بنتونیت سدیم، 3) جیره پایه + یک درصد بنتونیت سدیم، 4) جیره پایه + دو درصد بنتونیت سدیم. نتایج آنالیز آماری نشان داد افزودن سطوح مختلف بنتونیت سدیم باعث کاهش مصرف خوراک در دوره 22-35 روزگی و کل دوره آزمایش (1-35 روزگی) در مقایسه با تیمار شاهد گردید. افزودن سطوح 5/0 و یک درصد بنتونیت سدیم در کل دوره آزمایش (35-1 روزگی) در مقایسه با تیمار شاهد سبب بهبود ضریب تبدیل خوراک در مقایسه با تیمار شاهد شد. تیمارهای آزمایشی تأثیر معنیداری بر اجزای لاشه جوجههای گوشتی نداشتند. از یافتههای این پژوهش میتوان نتیجه گرفت استفاده از سطوح 5/0 و یک درصد بنتونیت سدیم فرآوری شده در جیره جوجههای گوشتی قابل توصیه است. |
کلیدواژه ها |
بنتونیت سدیم، جوجه گوشتی، عملکرد، اجزای لاشه |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |