بررسی اثرات سطوح مختلف بنتونیت سدیم فرآوری شده بر فراسنجههای خونی و سطوح کلسیم و فسفر استخوان درشتنی جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1105-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
مجتبی افشین *1، حسن کیهانی یزدی2، تیام رادین3، نظر افضلی4 1دانشجوی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند 2دانشجوی دکتری تغذیه دام (گرایش طیور) دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند 3دانشگاه بیرجند 4هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند. گروه علوم دامی |
چکیده مقاله |
بهمنظور بررسی اثرات سطوح مختلف بنتونیت سدیم فرآوری شده بر فراسنجههای خونی و سطوح کلسیم و فسفر استخوان درشتنی جوجههای گوشتی، آزمایشی با تعداد 128 قطعه جوجه نر یکروزه رأس 308 در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، چهار تکرار و هشت قطعه پرنده در هر تکرار به مدت 35 روز موردبررسی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل موارد زیر بودند: 1) شاهد، 2) جیره پایه + 5/0 درصد بنتونیت سدیم، 3) جیره پایه + یک درصد بنتونیت سدیم، 4) جیره پایه + دو درصد بنتونیت سدیم. نتایج آنالیز آماری نشان داد افزودن سطوح مختلف بنتونیت سدیم سبب افزایش معنیدار تریگلیسرید خون جوجههای گوشتی گردید. درصد کلسیم استخوان درشتنی بهوسیله تیمار دریافتکننده سطوح یک و 5/0 درصد بنتونیت سدیم افزایش معنیداری در مقایسه با تیمار شاهد نشان داد. از یافتههای این پژوهش میتوان نتیجه گرفت استفاده از سطوح 5/0 و یک درصد بنتونیت سدیم فرآوری در جیره جوجههای گوشتی قابل توصیه است. |
کلیدواژه ها |
بنتونیت سدیم، جوجه گوشتی، کلسیم، فسفر |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |