تاثیر استفاده از سطوح مختلف نانولیپوزوم ویتامین E در جیره بر صفات کیفی تخم مرغان تخمگذار
کد مقاله : 1106-NSAP6TH
نویسندگان
نجیبه بیگ زاده *1، محمدرضا قربانی2
1-
2هیات علمی دانشگاه بجنورد
چکیده مقاله
مطالعه حاضر با هدف بررسی استفاده از سطوح مختلف نانولیپوزوم ویتامین E در جیره بر صفات کیفی تخم مرغان تخمگذار به انجام رسید. در این مطالعه از 144 قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سفید (سویه هایلاینW80)، سن 33 هفتگی) در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار، 6 تکرار و 6 قطعه پرنده در هر تکرار، به مدت 6 هفته استفاده شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از 1 - شاهد20 واحد بین الملل ویتامین E، مطابق نیاز سویه 2-40 واحد بین الملل ویتامین E، 3-20واحد بین الملل نانولیپوزوم ویتامین E و4-40 واحد بین الملل نانولیپوزوم ویتامین .E نتایج آزمایش نشان داد که افزودن سطوح مختلف ویتامین E و نانولیپوزوم ویتامین E به جیره غذایی مرغان تخمگذار، به جز ضخامت پوسته تخم مرغ بر سایر صفات کیفی تخم مرغ نظیر وزن تخم مرغ، رنگ زرده، واحد هاو و درصد زرده، درصد سفیده، شاخص شکل، مقاومت پوسته، وزن پوسته و درصد پوسته تاثیر نداشت) 05/0 .(p<ضخامت پوسته تخم مرغ با افزایش سطوح ویتامین و نانولیپوزوم ویتامین E کاهش یافت. نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از نانولیپوزوم ویتامین E تاثیری در بهبود صفات کیفی تخم نداشته است.
کلیدواژه ها
صفات کیفی تخم مرغ، نانوذرات، مرغان تخمگذار.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر