بررسی ارزش غذایی گلبرگ زعفران به روش‌های درون کیسه‌ای و تولید گاز
کد مقاله : 1107-NSAP6TH (R2)
نویسندگان
سهیلا ابراهیمی *1، محمد حسن فتحی نسری2، سید همایون فرهنگ فر2
1دانشجوی دانشگاه بیرجند
2استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ایران.
چکیده مقاله
هدف از مطالعه‌ی حاضر بررسی ارزش غذایی گلبرگ زعفران با روش‌های درون کیسه‌ای و تولید گاز بود. نتایج حاصل از تجزیه شیمیایی گلبرگ زعفران نشان داد که مقدار پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی و لیگنین این گیاه به‌ترتیب 86/11، 58/1، 85/5، 85/16، 64/8 و 37/2 درصد بود. پتانسیل تولید گاز گلبرگ زعفران پس از 96 ساعت کشت آزمایشگاهی برابر با 69/309 میلی‌لیتر به ازای گرم ماده خشک بود. نتایج تجزیه‌پذیری ماده خشک که در زمان‌های صفر، 2، 4، 8، 12، 16، 24، 48 و 72 ساعت، با استفاده از دو رأس گاو هلشتاین دارای فیستولای شکمبه‌ای انجام شد نشان داد بخش سریع تجزیه (a)، کند تجزیه (b) و ثابت نرخ تجزیه (c) گلبرگ زعفران به‌ترتیب 58/60، 15/23 و 05/0 بود. نتایج این پژوهش نشان داد گلبرگ زعفران با تجزیه پذیری شکمبه‌ای بالا می‌تواند به عنوان یک خوراک ارزان قیمت در جیره نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها
تولید گاز، تجزیه‌پذیری شکمبه‌ای، گلبرگ زعفران
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر