بررسی ارزش غذایی گلبرگ زعفران به روشهای درون کیسهای و تولید گاز |
کد مقاله : 1107-NSAP6TH (R2) |
نویسندگان |
سهیلا ابراهیمی *1، محمد حسن فتحی نسری2، سید همایون فرهنگ فر2 1دانشجوی دانشگاه بیرجند 2استاد، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند، ایران. |
چکیده مقاله |
هدف از مطالعهی حاضر بررسی ارزش غذایی گلبرگ زعفران با روشهای درون کیسهای و تولید گاز بود. نتایج حاصل از تجزیه شیمیایی گلبرگ زعفران نشان داد که مقدار پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی و لیگنین این گیاه بهترتیب 86/11، 58/1، 85/5، 85/16، 64/8 و 37/2 درصد بود. پتانسیل تولید گاز گلبرگ زعفران پس از 96 ساعت کشت آزمایشگاهی برابر با 69/309 میلیلیتر به ازای گرم ماده خشک بود. نتایج تجزیهپذیری ماده خشک که در زمانهای صفر، 2، 4، 8، 12، 16، 24، 48 و 72 ساعت، با استفاده از دو رأس گاو هلشتاین دارای فیستولای شکمبهای انجام شد نشان داد بخش سریع تجزیه (a)، کند تجزیه (b) و ثابت نرخ تجزیه (c) گلبرگ زعفران بهترتیب 58/60، 15/23 و 05/0 بود. نتایج این پژوهش نشان داد گلبرگ زعفران با تجزیه پذیری شکمبهای بالا میتواند به عنوان یک خوراک ارزان قیمت در جیره نشخوارکنندگان مورد استفاده قرار گیرد. |
کلیدواژه ها |
تولید گاز، تجزیهپذیری شکمبهای، گلبرگ زعفران |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |