خصوصیات شیمیایی و ارزیابی حسی جیرههای کاملا مخلوط سیلوشده با سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوست گیری پسته در زمان های مختلف پس از سیلو کردن |
کد مقاله : 1112-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
فاطمه اکبری1، امید دیانی *2، زهره حاج علیزاده3 1دانشگاه باهنر کرمان 2عضو هیات علمی 3دانشآموخته دکتری، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان، ایران. |
چکیده مقاله |
هدف از این مطالعه استفاده از سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوستگیری پسته در جیره های کاملا مخلوط سیلوشده در زمان های مختلف بود. برای تهیه سیلاژها، جیره های کاملا مخلوط با سطوح متفاوت پوست پسته (صفر، 5، 10، 15) مخلوط شده و بهمدت 30، 45 و 60 روز در ظروف پلاستیکی دربدار 2 کیلویی سیلو گردید. میزان ماده خشک، چربی خام، نیتروژن آمونیاکی، الیاف نامحلول در شویندهخنثی و اسیدی، ماده آلی و خاکستر نمونهها پس از دورههای مذکور تعیین شد. pHسیلاژها بلافاصله پس از باز کردن تعیین شد. ترکیب شیمیایی سیلوهای آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد افزودن 15 درصد بقایای حاصل از پوست گیری پسته در جیرههای کاملا مخلوط سبب افزایش pH سیلاژها، مادة آلی، خاکستر و چربی خام شد (P< 0.05). در مقابل ماده خشک، نیتروژن آمونیاکی و الیاف نامحلول در شویندهخنثی با افزودن سطوح متفاوت پوست پسته کاهش یافت (P< 0.05). همچنین سیلاژ جیره کاملا مخلوط بدون افزودن محصول فرعی پسته دارای بالاترین نمره ارزیابی حسی نسبت به سایر سیلاژها بود (P< 0.05). بنابراین با توجه به نتایج حاصل، می توان بیان کرد استفاده از بقایای حاصل از پوستگیری پسته در جیره های کاملا مخلوط سیلوشده سبب کیفیت فاکتورهای تخمیری سیلو می گردد و بهترین مدت زمان برای سیلو کردن این جیره کاملا مخلوط 45 روز توصیه می شود. |
کلیدواژه ها |
ارزیابی حسی، بقایای حاصل از پوستگیری پسته، ترکیب شیمیایی، سیلاژ جیرههای کاملا مخلوط. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |