تاثیر تغذیه جیره های کاملا مخلوط سیلوشده با سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوست گیری پسته بر فراسنجه های شکمبه و خون در گوسفند کرمانی |
کد مقاله : 1113-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
فاطمه اکبری1، امید دیانی *2، زهره حاج علیزاده3 1دانشگاه باهنر کرمان 2عضو هیات علمی 3دانشآموخته دکتری، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان، ایران. |
چکیده مقاله |
در این تحقیق، اثر تغذیه جیره های کاملا مخلوط سیلوشده با سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوست گیری پسته بر فراسنجه های شکمبه ای و خون در گوسفند کرمانی بررسی شد. به این منظور از چهار رأس گوسفند نر بالغ با میانگین وزن 2±5/48 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 4×4 در 4 دوره 21 روزه استفاده شد. برای تهیه سیلاژ ها، جیرههای کاملا مخلوط با سطوح 0، 5، 10 و 15 پوست پسته تهیه و در بشکه های 200 لیتری به مدت 45 روز سیلو گردید. نتایج نشان داد بین گروه های آزمایشی و شاهد هیچگونه تفاوت معنی داری بین فراسنجه های خونی شامل گلوکز، پروتئین، تریگلیسیرید، کلسترول، کراتینین و آنزیم های کبدی مشاهده نشد. اما نیتروژن اورهای خون با افزایش سطح بقایای حاصل از پوستگیری پسته در جیره های کاملا مخلوط سیلوشده کاهش یافت (P< 0.05). همچنین با افزایش سطح بقایای حاصل از پوست گیری پسته در جیره های کاملا مخلوط سیلوشده، نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه کاهش یافت (P< 0.05). بنابراین با توجه به نتایج حاصل، می توان از بقایای حاصل از پوست گیری پسته تا سطح 15 درصد در جیره های کاملا مخلوط سیلوشده استفاده کرد. |
کلیدواژه ها |
فراسنجه های شکمبه، فراسنجه های خون، بقایای حاصل از پوست گیری پسته، سیلاژ جیره های کاملا مخلوط. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |