تاثیر تغذیه جیره های کاملا مخلوط سیلوشده با سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوست گیری پسته بر فراسنجه های شکمبه و خون در گوسفند کرمانی
کد مقاله : 1113-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
فاطمه اکبری1، امید دیانی *2، زهره حاج علیزاده3
1دانشگاه باهنر کرمان
2عضو هیات علمی
3دانش‌آموخته دکتری، گروه مهندسی علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهیدباهنر کرمان، ایران.
چکیده مقاله
در این تحقیق، اثر تغذیه جیره های کاملا مخلوط سیلوشده با سطوح متفاوت بقایای حاصل از پوست گیری پسته بر فراسنجه های شکمبه ای و خون در گوسفند کرمانی بررسی شد. به این منظور از چهار رأس گوسفند نر بالغ با میانگین وزن 2±5/48 کیلوگرم در قالب طرح مربع لاتین 4×4 در 4 دوره 21 روزه استفاده شد. برای تهیه سیلاژ ها، جیره‌های کاملا مخلوط با سطوح 0، 5، 10 و 15 پوست پسته تهیه و در بشکه های 200 لیتری به مدت 45 روز سیلو گردید. نتایج نشان داد بین گروه های آزمایشی و شاهد هیچگونه تفاوت معنی داری بین فراسنجه های خونی شامل گلوکز، پروتئین، تری‌گلیسیرید، کلسترول، کراتینین و آنزیم های کبدی مشاهده نشد. اما نیتروژن اوره‌ای خون با افزایش سطح بقایای حاصل از پوست‌گیری پسته در جیره های کاملا مخلوط سیلوشده کاهش یافت (P< 0.05). همچنین با افزایش سطح بقایای حاصل از پوست گیری پسته در جیره های کاملا مخلوط سیلوشده، نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه کاهش یافت (P< 0.05). بنابراین با توجه به نتایج حاصل، می توان از بقایای حاصل از پوست گیری پسته تا سطح 15 درصد در جیره های کاملا مخلوط سیلوشده استفاده کرد.
کلیدواژه ها
فراسنجه های شکمبه، فراسنجه های خون، بقایای حاصل از پوست گیری پسته، سیلاژ جیره های کاملا مخلوط.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر