اثر سطوح کلسیم و فسفر بر صفات لاشه در جوجه گوشتی آرین
کد مقاله : 1114-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
اسما محمدی *1، سیدجواد حسینی واشان2، علی حسین پیرای3
1هیچ وابستگی سازمانی ندارم
2دانشگاه بیرجند
3دانشگاه رازی کرمانشاه
چکیده مقاله
این مطالعه به منظور ارزیابی سطح مناسب کلسیم و فسفر بر صفات لاشه در جوجه‌های گوشتی آرین انجام شد. این طرح با 420 قطعه جوجه آرین در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار نسبت کلسیم و فسفر (توصیه شده آرین) شامل 88، 94، 100 و 102 درصد با 4 تیمار 7 تکرار و هر تکرار 15 قطعه جوجه گوشتی انجام شد. در پایان دوره آزمایش (42 روزگی) دو جوجه از هر تکرار انتخاب، توزین و کشتار شد. سپس وزن لاشه، بال و پشت، سینه، ران، قلب، پانکراس، کبد، طحال، بورس فابرسیوس و چربی بطنی اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد صفات لاشه تحت تاثیر سطوح مختلف کلسیم و فسفر در طول دوره پرورش قرار نگرفت P>0/05)به‌منظور تجزیه آماری داده‌ها از نرم‌افزار SAS استفاده ‌شد، روش آماری تجزیه واریانس دو‌طرفه است و P≤0.05 به‌عنوان سطح معنی‌دار در نظر گرفته می‌شود و مقایسه میانگین‌ها با استفاده از آزمون آماری توکی کرامر انجام شد.
کلیدواژه ها
کلمات کلیدی: کلسیم، فسفر، صفات لاشه، جوجه گوشتی آرین
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر