لاکتوفرین شیر در برابر عفونت های ویروسی |
کد مقاله : 1129-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
طاهره محمدآبادی * |
چکیده مقاله |
لاکتوفرین یکی از گلیکوپروتئینهای موجود در شیر دامهایی مانند گاو، گاومیش و شتر است که شیر شتر دارای بیشترین مقدار است. لاکتوفرین با محافظت از سلولها در برابر عفونتها و التهابهای باکتریایی و ویروسی، سیستم ایمنی را تقویت میکند. فعالسازی، تکثیر و تنظیم عمل فاگوسیتی سلول های ایمنی نیز توسط لاکتوفرین تسهیل میشود. لاکتوفرین ممکن است به طور مستقیم با مولکولهای ویروسی یا با گیرندههای ویروسی در سطح سلول ارتباط برقرار کند تا از چسبندگی و ورود ویروس به سلولها و ایجاد عفونت جلوگیری کند. اثرات ضد ویروسی لاکتوفرین بر علیه ویروسهای DNA و RNA مانند هپاتیت، ویروسهای هرپس سیمپلکس، HIV، روتاویروس و ویروسهای تنفسی از طریق اتصال به ذرات ویروسی، مهار چسبندگی ویروس به سلولهای هدف است. همچنین، لاکتوفرین ممکن است مستقیماً با گیرندههای ویروسی مانند سولفات هپاران روی سطوح سلولی تداخل داشته باشد و از چسبیدن ویروس جلوگیری کند. بنابراین لاکتوفرین شیر ممکن است یک مکمل کمکی و درمان پیشگیرانه برای عفونتهای ویروسی شدید باشد، اما برای تایید دز مناسب لاکتوفرین در پیشگیری و درمان عفونت، به تحقیقات بیشتری نیاز است. |
کلیدواژه ها |
لاکتوفرین، شیر، عفونت ویروسی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |