مروری کوتاه بر سرمامحافظ‌های آمیدی در انجماد منی
کد مقاله : 1131-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
فاطمه امیدی *1، هادی حجاریان2، لیلا سلطانی3
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه رازی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، گروه علوم دامی
2استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه ایران
3استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
چکیده مقاله
انجماد منی در میان گونه‌های مختلف چالش بزرگی است از این رو، اسپرماتوزوآها در طی فرآیند انجماد دچار آسیب‌های برگشت‌ناپذیر شده یا آنکه از نظر، عملکردی پس از فرآیند یخ‌گشایی دچار مشکل می‌شوند. اگرچه ترکیبات رقیق ‌کننده‌ی انجماد اسپرم، میان گونه‌های متفاوت شباهت‌های زیادی بسیاری دارند، اما اسپرم هر گونه ویژگی‌های دارد که محققان را وادار به استفاده از پروتکل‌ها و رقیق‌کننده‌های مختلف مخصوص همان گونه نموده است تا آسیب وارده را به حدقل مقدار خویش برساند. یکی از ترکیباتی که می‌تواند در فرآیند انجماد موثر باشد سرمامحافظ است. سرمامحافظ‌ها به انواع نفوذ پذیر و نفوذناپذیر تقسیم می‌شوند. آن‌ها اسپرم را در برابر آسیب‌های ناشی از انجماد و یخ‌گشایی محافظت می‌کنند. یکی از دسته‌های سرمامحافظ‌های نفوذپذیر آمیدها هستند. مطالعات راجع به عملکرد و اثرات سرمامحافظ‌های آمیدی محدود است. در این مطالعه‌ی مروری، به بررسی نقش سرمامحافظ‌های آمیدی به‌عنوان دسته‌ایی از سرمامحافظ‌های نفوذ‌پذیر بر فرآیند انجماد یخ‌گشایی گونه‌های مختلف پرداخته می‌شود.
کلیدواژه ها
آمیدها، سرمامحافظ نفوذپذیر، اسپرم، انجماد
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر