تاثیر گیاهان مورد و کنوکارپوس بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گوشت خرگوش
کد مقاله : 1132-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
طاهره محمدآبادی *1، سمیه حسینی2، محمد حجتی1
1عضو هیات علمی
2دانشجو
چکیده مقاله
هدف از این آزمایش، تاثیر استفاده از گیاهان کنوکارپوس و مورد در جیره خرگوش ها بر ظرفیت آنتی‌اکسیدانی گوشت بود. بدین منظور 12 عدد خرگوش نیوزلندی ماده با میانگین وزن 250 گرم در قالب طرح کاملا تصادفی با جیره شاهد، جیره حاوی 25 درصد برگ مورد و جیره حاوی 25 درصد کنوکارپوس به مدت 30 روز تغذیه شدند. در پایان آزمایش، فعالیت آنتی‌اکسیدانی گوشت خرگوش ها اندازه‌گیری شد. بر طبق نتایج، گوشت خرگوش‌های تغذیه شده با گیاهان مورد و کنوکارپوس، مقدار غلظت مالون‌دی‌آلدهید کمتری هم در زمان نگهداری در یخچال و هم نگهداری در فریزر نسبت به شاهد داشته‌اند(05/0>P). گوشت خرگوش‌های تغذیه شده با گیاه مورد دارای غلظت مالون‌دی‌آلدهید کمتر و خاصیت آنتی‌اکسیدانی بیشتری نسبت به گوشت خرگوش‌های تغذیه شده با گیاه کنوکارپوس بود (05/0>P). باتوجه به نتایج، افزودن 25 درصد برگ مورد و کنوکارپوس در جیره، دارای اثرات افزایشی بر خصوصیات آنتی‌اکسیدانی گوشت در خرگوش هم در زمان نگهداری در فریز و هم نگهداری در یخچال بود، بنابراین شاید بتوان استفاده از این گیاهان را در جیره خرگوش ها توصیه کرد.
کلیدواژه ها
آنتی‌اکسیدانی، کنوکارپوس، مورد، خرگوش.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر