تاثیر افزودنی اسیدی و تلقیح باکتریایی بر قابلیت هضم و فراسنجههای تخمیری سیلاژ تفاله گوجه فرنگی و بقایای کدو آجیلی |
کد مقاله : 1134-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
اسماعیل گنجی جامهشوران * عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد |
چکیده مقاله |
این پژوهش بهمنظور ارزیابی اثرات اسید آلی و باکتریهای مولد اسید لاکتیک بر روی قابلیت هضم و فراسنجههای تخمیری سیلاژ تفاله گوجه فرنگی و ضایعات کدو آجیلی انجام شد. تیمارهای آزمایشی در سه تکرار برای هر زمان در کیسه-های نایلونی به وزن 3 کیلوگرم بهصورت دستی فشرده و بهمدت 1، 3، 7، 21، 45 و 90 روز سیلو شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) مخلوط تفاله گوجه فرنگی و بقایای کدو آجیلی به نسبت 1: 1 (شاهد)، 2) شاهد + اسید استیک (1 درصد ماده خشک)، 3) شاهد + افزودنی باکتریایی تولید شده در آزمایشگاه، 4) شاهد + اسید استیک + افرودنی باکتریایی، بودند. نتایج نشان داد بین تیمارهای آزمایشی از نظر قابلیت هضم، عامل تفکیک و تولید پروتئین میکروبی در سیلاژهای روزهای 21 و 45 اختلاف معنیداری وجود داشت. pH در روز 21 و 45 بین تیمارهای مختلف معنیدار نبود که بیشترین و کمترین مقدار بترتیب متعلق به تیمار حاوی باکتری و اسید آلی بود ولی در روز 90 معنیدار بود. ازت آمونیاکی در تمام روزهای پس از سیلو کردن اختلاف آماری معنیداری داشت (05/0p<). بهطور کلی، نتایج نشان داد که استفاده از افزودنیهای مختلف در مقایسه با تیمار شاهد تأثیر قابل ملاحظهای بر ارزش تغذیهای سیلاژ مخلوط تفاله گوجه فرنگی و ضایعات کدو آجیلی نداشتند. |
کلیدواژه ها |
کلمات کلیدی: سیلاژ تفاله گوجه فرنگی، سیلاژ بقایای کدو آجیلی، اسید آلی، باکتریهای مولد اسیدلاکتیک، تخمیر |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |