اثر منبع سلنیوم و سطح پروبیوتیک بر عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی
کد مقاله : 1137-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
اسماء شکری‌نژاد گردین *1، محسن افشارمنش2، محمد سالارمعینی2، محمد خواجه بمی3
1دانشجوی دکتری-رشته مهندسی علوم دامی- گرایش تغذیه طیور-دانشکده کشاورزی-دانشگاه شهید باهنر کرمان
2دانشیار بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران
3دانش آموخته دکتری گروه علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده مقاله
سلنیوم یک ریز مغذی کمیاب است که برای سلامت انسان و حیوان ضروری است. آزمایش حاضر به‌منظور بررسی تاثیر منابع مختلف سلنیوم (معدنی و آلی) و اثرات متقابل آن‌ها با پروبیوتیک بر عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی انجام شد. این آزمایش با 200 قطعه جوجه گوشتی نر راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی به‌صورت فاکتوریل 2×2 با 4 تیمار، 5 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به اجرا در آمد. عامل‌های مورد بررسی شامل منبع سلنیوم (سلنیوم معدنی و مخمر غنی شده با سلنیوم در سطح 3/0 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره) و سطح پروبیوتیک (صفر و سطح استاندارد یعنی 100 میلی‌گرم در کیلوگرم جیره) بودند. نتایج نشان داد که در کل دوره آزمایش، استفاده از تیمارهای مختلف آزمایشی تاثیر معنی‌داری بر افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک نداشتند (P> 0.05). به‌طور کلی، با توجه به نتایج این آزمایش می‌توان نتیجه‌گیری کرد که استفاده از منابع مختلف سلنیوم (معدنی و آلی) با و بدون پروبیوتیک در جیره غذایی جوجه‌های گوشتی تاثیر معنی‌داری بر عملکرد رشد نداشت.
کلیدواژه ها
جوجه‌های گوشتی، مخمر غنی شده با سلنیوم، پروبیوتیک، عملکرد رشد.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر