اثر منبع سلنیوم و سطح پروبیوتیک بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1137-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
اسماء شکرینژاد گردین *1، محسن افشارمنش2، محمد سالارمعینی2، محمد خواجه بمی3 1دانشجوی دکتری-رشته مهندسی علوم دامی- گرایش تغذیه طیور-دانشکده کشاورزی-دانشگاه شهید باهنر کرمان 2دانشیار بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران 3دانش آموخته دکتری گروه علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان |
چکیده مقاله |
سلنیوم یک ریز مغذی کمیاب است که برای سلامت انسان و حیوان ضروری است. آزمایش حاضر بهمنظور بررسی تاثیر منابع مختلف سلنیوم (معدنی و آلی) و اثرات متقابل آنها با پروبیوتیک بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی انجام شد. این آزمایش با 200 قطعه جوجه گوشتی نر راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت فاکتوریل 2×2 با 4 تیمار، 5 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به اجرا در آمد. عاملهای مورد بررسی شامل منبع سلنیوم (سلنیوم معدنی و مخمر غنی شده با سلنیوم در سطح 3/0 میلیگرم در کیلوگرم جیره) و سطح پروبیوتیک (صفر و سطح استاندارد یعنی 100 میلیگرم در کیلوگرم جیره) بودند. نتایج نشان داد که در کل دوره آزمایش، استفاده از تیمارهای مختلف آزمایشی تاثیر معنیداری بر افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک نداشتند (P> 0.05). بهطور کلی، با توجه به نتایج این آزمایش میتوان نتیجهگیری کرد که استفاده از منابع مختلف سلنیوم (معدنی و آلی) با و بدون پروبیوتیک در جیره غذایی جوجههای گوشتی تاثیر معنیداری بر عملکرد رشد نداشت. |
کلیدواژه ها |
جوجههای گوشتی، مخمر غنی شده با سلنیوم، پروبیوتیک، عملکرد رشد. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |