اثر منابع مختلف سلنیوم با پروبیوتیک بر خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1138-NSAP6TH |
نویسندگان |
اسماء شکرینژاد گردین *1، محسن افشارمنش2، محمد سالارمعینی2، محمد خواجه بمی3 1دانشجوی دکتری-رشته مهندسی علوم دامی- گرایش تغذیه طیور-دانشکده کشاورزی-دانشگاه شهید باهنر کرمان 2دانشیار بخش علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران 3دانش آموخته دکتری گروه علوم دامی، دانشگاه شهید باهنر کرمان. |
چکیده مقاله |
سلنیوم یکی از ریز مغذیهای مهم است که نقش کلیدی در سلامت و عملکرد حیوانات دارد. آزمایش حاضر بهمنظور بررسی تاثیر منابع مختلف سلنیوم (معدنی و آلی) و اثرات متقابل آنها با پروبیوتیک بر خصوصیات لاشه (وزن نسبی لاشه، سینه، ران، کبد، سنگدان، قلب و چربی محوطه شکمی) جوجههای گوشتی بود. این آزمایش با 200 قطعه جوجه گوشتی نر راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت فاکتوریل 2×2 با 4 تیمار، 5 تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به اجرا در آمد. عاملهای مورد بررسی شامل منبع سلنیوم (سلنیوم معدنی و مخمر غنی شده با سلنیوم در سطح 3/0 میلیگرم در کیلوگرم جیره) و سطح پروبیوتیک (صفر و سطح استاندارد یعنی 100 میلیگرم در کیلوگرم جیره) بودند. نتایج نشان داد که جیرههای مختلف آزمایشی تاثیر معنیداری بر خصوصیات لاشه جوجههای گوشتی نداشتند. در حالی که اثر متقابل بین منبع سلنیوم و پروبیوتیک در خصوص وزن نسبی سینه مشاهده شد، بهطوری که وزن نسبی سینه جوجههای گوشتی تغذیه شده با مخمر غنی شده با سلنیوم بههمراه پروبیوتیک در مقایسه با تیمار سلنیتسدیم بدون پروبیوتیک بیشتر بود (P< 0.05). بهطور کلی با توجه به نتایج این آزمایش میتوان نتیجهگیری کرد که استفاده از مخمر سلنیوم بههمراه پروبیوتیک در جیره جوجههای گوشتی سبب بهبود وزن نسبی سینه شد. |
کلیدواژه ها |
جوجههای گوشتی، مخمر غنی شده با سلنیوم، پروبیوتیک، خصوصیات لاشه. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |