بررسی تاثیر پودر کنجاله کنجد و باکتری باسیلوس کواگولانس بر روی درصد بازماندگی و رشد میگوی وانامی |
کد مقاله : 1139-NSAP6TH |
نویسندگان |
مجتبی رهدور1، مهدی گلچین *2، امیر ستاری2 1دانشجوی کارشناسی ارشد رشته باکتری شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان 2عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان |
چکیده مقاله |
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پودر کنجاله کنجد و باکتری باسیلوس کواگولانس بر روی درصد بازماندگی و رشد میگوی وانامی به مدت 76 روز انجام گردید. در این آزمایش تعداد 450 قطعه میگو با میانگین وزنی 02/0 ±16/0 گرم شمارش و در 45 تانک فایبرگلاس با حجم آبگیری 300 لیتر، شامل 14 تیمار و 1 گروه شاهد و 3 تکرار در شرایط یکسان پرورشی (جیره غذایی، شرایط فیزیکو شیمیایی آب، تراکم کشت و دوره نوری) به صورت کاملاً تصادفی توزیع شدند. در طول دوره آزمایش، میگوها در چهار وعده روزانه با جیرههای متفاوت در گروه بندیهای کنجالهی کنجد صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد و پروبیوتیک صفر، 02/0 و 04/0 درصد در ساعتهای 7، 11، 15 و 19 تغذیه شدند و طی پنج مرحله، هر دو هفته یک بار، برای سنجش میانگین وزنی، طول کاراپاس، عرض کاراپاس و طول کل انجام شد و ضریب تبدیل و بازماندگی نیز طی آخرین بیومتری سنجش شد. طبق نتایج به دست آمده این پژوهش، سطح جایگزینی ایمن کنجالهی کنجد به جای پودر ماهی 50% مشخص گردید و ایمنیزایی پروبیوتیک کواگولانس نیز در تمامی گروهها مشاهده گردید. در نمودار وزنی درگروه 13 (کنجالهی 100% و پروبیوتیک 0%) اختلاف با گروه شاهد معنیدار بود(p<0.05). در گروههای کنجالهی 75 % و 100% (غیر از گروه 13) اگرچه که اختلاف معنیدار نبود (p>0.05) ولی اختلاف ایجاد شده در مقایسه با گروه شاهد به ما اثبات میکرد در صورت ادامهی پژوهش در مزارع پرورش یعنی به مدت 4 ماه، مشخصا اختلاف معنیدار خواهد گردید. |
کلیدواژه ها |
میگوی وانامی، کنجالهی کنجد، باسیلوس کواگولانس، بازماندگی، رشد |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |