بررسی تاثیر پودر کنجاله کنجد و باکتری باسیلوس کواگولانس بر روی درصد بازماندگی و رشد میگوی وانامی
کد مقاله : 1139-NSAP6TH
نویسندگان
مجتبی رهدور1، مهدی گلچین *2، امیر ستاری2
1دانشجوی کارشناسی ارشد رشته باکتری شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان
2عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده مقاله
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر پودر کنجاله کنجد و باکتری باسیلوس کواگولانس بر روی درصد بازماندگی و رشد میگوی وانامی به مدت 76 روز انجام گردید. در این آزمایش تعداد 450 قطعه میگو با میانگین وزنی 02/0 ±16/0 گرم شمارش و در 45 تانک فایبرگلاس با حجم آبگیری 300 لیتر، شامل 14 تیمار و 1 گروه شاهد و 3 تکرار در شرایط یکسان پرورشی (جیره غذایی، شرایط فیزیکو شیمیایی آب، تراکم کشت و دوره نوری) به صورت کاملاً تصادفی توزیع شدند. در طول دوره آزمایش، میگوها در چهار وعده روزانه با جیره‌های متفاوت در گروه بندی‌های کنجاله‌ی کنجد صفر، 25، 50، 75 و 100 درصد و پروبیوتیک صفر، 02/0 و 04/0 درصد در ساعت‌های 7، 11، 15 و 19 تغذیه شدند و طی پنج مرحله، هر دو هفته یک بار، برای سنجش میانگین وزنی، طول کاراپاس، عرض کاراپاس و طول کل انجام شد و ضریب تبدیل و بازماندگی نیز طی آخرین بیومتری سنجش شد. طبق نتایج به دست آمده این پژوهش، سطح جایگزینی ایمن کنجاله‌ی کنجد به جای پودر ماهی 50% مشخص گردید و ایمنی‌زایی پروبیوتیک کواگولانس نیز در تمامی گروه‌ها مشاهده گردید. در نمودار وزنی درگروه 13 (کنجاله‌ی 100% و پروبیوتیک 0%) اختلاف با گروه شاهد معنی‌دار بود(p<0.05). در گروه‌های کنجاله‌ی 75 % و 100% (غیر از گروه 13) اگرچه که اختلاف معنی‌دار نبود (p>0.05) ولی اختلاف ایجاد شده در مقایسه با گروه شاهد به ما اثبات می‌کرد در صورت ادامه‌ی پژوهش در مزارع پرورش یعنی به مدت 4 ماه، مشخصا اختلاف معنی‌دار خواهد گردید.
کلیدواژه ها
میگوی وانامی، کنجاله‌ی کنجد، باسیلوس کواگولانس، بازماندگی، رشد
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر