بررسی تاثیر استفاده از افزودنی‌های آنزیمی، اسید آلی و ملاس بر ترکیب شیمیایی سیلاژ علوفه نخود فرنگی
کد مقاله : 1140-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
فاطمه عرب *
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم دامی؛ دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی: دانشگاه گنبد کاووس
چکیده مقاله
این پژوهش به منظور بررسی تاثیر افزودنی های آنزیم، اسید آلی و ملاس بر ترکیب شیمیایی بقایای علوفه نخود فرنگی انجام شد. علوفه نخود فرنگی پس از برداشت توسط چاپر به قطعات حدود 4-3 سانتی‌متری خرد شد. علوفه نخود فرنگی جمع-آوری شده در سه تکرار در کیسه‌های پلاستیکی به صورت دستی فشرده و سیلو شدند. سیلوهای پر شده در دمای اتاق نگهداری و برای مدت 45 روز سیلو شدند. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) نخودفرنگی بدون هیچ‌گونه افزودنی (شاهد)‌، 2) نخودفرنگی + آنزیم، 3) نخودفرنگی + ‌افزودنی اسید آلی، 4) نخودفرنگی + ملاس و 5) نخودفرنگی + آنزیم+ ملاس بودند. نتایج نشان داد که بین تیمارهای آزمایشی از نظر الیاف نامحلول در شوینده خنثی، پروتئین خام و pH اختلاف معنی‌داری وجود داشت ( 05/0p<). تیمار دارای افزودنی آنزیمی دارای پایین ترین مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی (50/46 درصد) بود. تیمارهای دارای ملاس از pH پایین‌تریی در مقایسه با سایر تیمارها برخوردار بودند.
کلیدواژه ها
نخودفرنگی، عمل آوری، اورگانیک اسید، ملاس، آنزیم
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر