بررسی اثرات مخلوط عصاره هیدرو الکلی گیاهان دارویی بر عملکرد جوجه‌های گوشتی
کد مقاله : 1150-NSAP6TH
نویسندگان
حسن کیهانی یزدی *1، سیدجواد حسینی واشان2، شادی بلوریان3، مجید افشاری4
1دانشجوی دکتری تغذیه دام (گرایش طیور) دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
2دانشگاه بیرجند
3عضو هیئت ‌علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد، مشهد. ایران
4مدیر عامل شرکت دانش بنیان گلچین توس (شرکت زایشی جهاد دانشگاهی مشهد) مشهد. ایران
چکیده مقاله
هدف از این آزمایش، بررسی اثرات مخلوط عصاره‌ هیدرو الکلی پنج گیاه دارویی بر شاخصه های عملکردی جوجه گوشتی بود روز استفاده شد. تیمارهای آزمایش به منظور بررسی و مقایسه ترکیبی عصاره های گیاهی پونه کوهی، نعنا فلفلی، آویشن، رزماری، رازیانه و زردچوبه به میزان mg/kg 600 خوراک با یکدیگر طراحی گردیدند. افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی بر بدین منظور از 350 قطعه جوجه‌خروس یک روزه راس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 5 تکرار و 10پرنده در هر تکرار به مدت 42 اساس دوره‎های 10-0، 24-11 و 42-25 روزگی ثبت گردید. نتایج نشان تیمارهای حاوی مخلوط عصاره های گیاهی باعث افزایش وزن عددی قابل توجهی در کل دوره پرورش (42-0) در مقایسه با تیمار شاهد گردید. همچنین نتایج نشان داد افزودن مخلوط عصاره ها باعث کاهش عددی ضریب تبدیل غذایی در دوره های پایانی (42-25) و کل دوره آزمایش گردید که این کاهش در تیمار 5 به صورت معنی دار مشاهده گردید(05/0P<).
کلیدواژه ها
واژه‌های کلیدی: عصاره گیاهی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، عملکرد، جوجه گوشتی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر