بررسی اثرات مخلوط عصاره هیدرو الکلی گیاهان دارویی بر عملکرد جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1150-NSAP6TH |
نویسندگان |
حسن کیهانی یزدی *1، سیدجواد حسینی واشان2، شادی بلوریان3، مجید افشاری4 1دانشجوی دکتری تغذیه دام (گرایش طیور) دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند 2دانشگاه بیرجند 3عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد، مشهد. ایران 4مدیر عامل شرکت دانش بنیان گلچین توس (شرکت زایشی جهاد دانشگاهی مشهد) مشهد. ایران |
چکیده مقاله |
هدف از این آزمایش، بررسی اثرات مخلوط عصاره هیدرو الکلی پنج گیاه دارویی بر شاخصه های عملکردی جوجه گوشتی بود روز استفاده شد. تیمارهای آزمایش به منظور بررسی و مقایسه ترکیبی عصاره های گیاهی پونه کوهی، نعنا فلفلی، آویشن، رزماری، رازیانه و زردچوبه به میزان mg/kg 600 خوراک با یکدیگر طراحی گردیدند. افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل غذایی بر بدین منظور از 350 قطعه جوجهخروس یک روزه راس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 5 تکرار و 10پرنده در هر تکرار به مدت 42 اساس دورههای 10-0، 24-11 و 42-25 روزگی ثبت گردید. نتایج نشان تیمارهای حاوی مخلوط عصاره های گیاهی باعث افزایش وزن عددی قابل توجهی در کل دوره پرورش (42-0) در مقایسه با تیمار شاهد گردید. همچنین نتایج نشان داد افزودن مخلوط عصاره ها باعث کاهش عددی ضریب تبدیل غذایی در دوره های پایانی (42-25) و کل دوره آزمایش گردید که این کاهش در تیمار 5 به صورت معنی دار مشاهده گردید(05/0P<). |
کلیدواژه ها |
واژههای کلیدی: عصاره گیاهی، افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، عملکرد، جوجه گوشتی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |