بررسی اثرات مخلوط عصاره گیاهان دارویی بر اجزا لاشه و پاسخ ایمنی جوجه گوشتی |
کد مقاله : 1152-NSAP6TH |
نویسندگان |
حسن کیهانی یزدی *1، سیدجواد حسینی واشان2، شادی بلوریان3، مجید افشاری4 1دانشجوی دکتری تغذیه دام (گرایش طیور) دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند 2دانشگاه بیرجند 3عضو هیئت علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد، مشهد. ایران 4مدیر عامل شرکت دانش بنیان گلچین توس (شرکت زایشی جهاد دانشگاهی مشهد) مشهد. ایران |
چکیده مقاله |
این آزمایش به منظور بررسی اثرات مخلوط عصاره 5 گیاه دارویی بر اجزا لاشه و پاسخ ایمنی جوجه گوشتی انجام گردید. بدین منظور از 350 قطعه جوجهخروس یک روزه نژاد راس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 5 تکرار و 10پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی به منظور بررسی و مقایسه ترکیبی عصاره های گیاهی پونه کوهی، نعنا فلفلی، آویشن، رزماری، رازیانه و زردچوبه دسته بندی شدند و به میزان 600 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم خوراک به جیره افزوده گردید. در سن35 روزگی از هر تکرار یک پرنده انتخاب و خونگیری به عمل آمد و تیتر نیوکاسل و آنفولانزا به روش HI محاسبه گردید. در پایان آزمایش از هر تکرار یک قطعه پرنده کشتار و اجزا لاشه آن توزین و وزن نسبی آنها تعیین گردید. نتایج آزمایش نشان داد افزودن مخلوط عصاره های گیاهی به جیره ی جوجه های گوشتی تاثیر معنی داری بر وزن نسبی اجزا لاشه و پاسخ ایمنی علیه نیوکاسل و آنفولانزآ در مقایسه با تیمار شاهد نداشت. |
کلیدواژه ها |
عصاره گیاهی، اجزا لاشه، ایمنی، تیتر آنتی بادی، نیوکاسل، جوجه گوشتی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |