بررسی اثرات مخلوط عصاره‌ گیاهان دارویی بر اجزا لاشه و پاسخ ایمنی جوجه گوشتی
کد مقاله : 1152-NSAP6TH
نویسندگان
حسن کیهانی یزدی *1، سیدجواد حسینی واشان2، شادی بلوریان3، مجید افشاری4
1دانشجوی دکتری تغذیه دام (گرایش طیور) دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
2دانشگاه بیرجند
3عضو هیئت ‌علمی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی مشهد، مشهد. ایران
4مدیر عامل شرکت دانش بنیان گلچین توس (شرکت زایشی جهاد دانشگاهی مشهد) مشهد. ایران
چکیده مقاله
این آزمایش به منظور بررسی اثرات مخلوط عصاره 5‌ گیاه دارویی بر اجزا لاشه و پاسخ ایمنی جوجه گوشتی انجام گردید. بدین منظور از 350 قطعه جوجه‌خروس یک روزه نژاد راس 308 در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 5 تکرار و 10پرنده در هر تکرار به مدت 42 روز استفاده شد. تیمارهای آزمایشی به منظور بررسی و مقایسه ترکیبی عصاره های گیاهی پونه کوهی، نعنا فلفلی، آویشن، رزماری، رازیانه و زردچوبه دسته بندی شدند و به میزان 600 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم خوراک به جیره افزوده گردید. در سن35 روزگی از هر تکرار یک پرنده انتخاب و خونگیری به عمل آمد و تیتر نیوکاسل و آنفولانزا به روش HI محاسبه گردید. در پایان آزمایش از هر تکرار یک قطعه پرنده کشتار و اجزا لاشه آن توزین و وزن نسبی آن‌ها تعیین گردید. نتایج آزمایش نشان داد افزودن مخلوط عصاره های گیاهی به جیره ی جوجه های گوشتی تاثیر معنی داری بر وزن نسبی اجزا لاشه و پاسخ ایمنی علیه نیوکاسل و آنفولانزآ در مقایسه با تیمار شاهد نداشت.
کلیدواژه ها
عصاره گیاهی، اجزا لاشه، ایمنی، تیتر آنتی بادی، نیوکاسل، جوجه گوشتی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر