بررسی تأثیر منابع مختلف روی با سطوح مکمل سازی مختلف بر عملکرد جوجه های گوشتی 7-28 روزه
کد مقاله : 1158-NSAP6TH
نویسندگان
رسول میرزائی *1، حسین جانمحمدی2، روح اله کیانفر3، مجید علیایی4، بابک قاسمی پناهی5
1دانشجو دکتری
2استاد دانشگاه تبریز ،دانشکده کشاورزی،گروه علوم دامی
3استادیار دانشگاه تبریز،دانشکده کشاورزی،گروه علوم دامی
4استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
5استادیار دانشگاه تبریز،دانشکده کشاورزی،گروه علوم دامی
چکیده مقاله
این پژوهش جهت ارزیابی تاثیر منابع مختلف روی (روی آلی، کلرید روی و سولفات روی) بر عملکرد جوجه‌های گوشتی انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 720 قطعه جوجه‌گوشتی سویه‌ی ‌راس 308 جنس نر در قالب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل 43 شامل 4 تکرار و تعداد 15 قطعه پرنده در هر تکرار اختصاص داده شد. جیره‌های آزمایشی به مدّت 3 هفته از سن 7 تا 28 روزگی تغذیه شد. جیره‌های آزمایشی عبارتند از: چهار سطح (110،50،0و 170 میلی‌گرم بر کیلوگرم) از منبع آلی روی، کلرید روی و سولفات روی. صفات عملکرد رشد از قبیل مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی اندازه‌گیری و محاسبه شد. نتایج آزمایش نشان داد که اثرات اصلی و متقابل منبع و سطح روی مورد استفاده بر میزان مصرف خوراک وافزایش وزن معنی‌دارنبود ولی ضریب تبدیل خوراک در کل دوره آزمایش به صورت معنی داری تحت تاثیر سطح مکمل سازی عنصر روی قرار گرفت و بهترین عملکرد مربوط به سطح 50 میلیگرم بود.
کلیدواژه ها
روی، روی آلی، عملکرد، جوجه گوشتی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر