بررسی تاثیر پودر سیانو باکتر اسپرولینا و باکتری باسیلوس کواگولانس بر روی درصد بازماندگی و رشد میگوی وانامی
کد مقاله : 1161-NSAP6TH
نویسندگان
مختار اقتداری1، مهدی گلچین *2، هادی ابراهیم نژاد3
1دانشجوی کارشناسی ارشد رشته باکتری شناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
2عضو هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید باهنر کرمان
3دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده مقاله
این تحقیق به منظور ارزیابی و مقایسه تاثیر پودر ریز جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس به عنوان مکمل و پروبیوتیک باسیلوس کواگولانس به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بر عملکرد رشد میگوی وانامی مورد مطالعه قرار گرفت. میگوها با میانگین وزن 2/0 گرم در 5 تیمار آزمایشی شامل یک تیمار شاهد )تغذیه با جیره بدون پودر جلبک و پروبیوتیک (و چهار تیمار آزمایشی) تغذیه با جیره حاوی سطوح 5/2 درصد اسپرولینا با 2/0 گرم پروبیوتیک، 5/2 درصد اسپرولینا با 4/0 گرم پروبیوتیک، 5 درصد اسپرولینا با 2/0 گرم پروبیوتیک و 5 درصد اسپرولینا با 4/0 گرم پروبیوتیک (در جیره قرار گرفتند . پس از 60 روز تغذیه، وزن پایانی در تیمار 5 درصد اسپرولینا با 4/0 گرم پروبیوتیک ( بالاترین مقدار را داشت) 05/0 .( P< همچنین مشاهده شد ضریب تبدیل غذایی و درصد بازماندگی در بین تیمارها اختلاف معنی داری را نشان داد به طوری که در تیمار 5 درصد اسپرولینا با 2/0 و 4/0 گرم پروبیویک باسبیلوس کواگولانس در هر دو تیمار کمترین ضریب تبدیل غذایی و بیشترین درصد بازماندگی مشاهده گردید) 05/0 .( P<به طورکلی نتایج این تحقیق نشان داد که ریزجلبک اسپیرولینا و پروبیوتیک باسیلویس کواگولانس هر دو می توانند در جیره میگوی وانامی بدون داشتن اثرات منفی در عملکرد رشد میگوی وانامی تا میزان 5 درصد اسپرولینا و 4/0 درصد پروبیوتیک در جیره میگوی وانامی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها
اسپیرولینا پلاتنسیس، پروبیوتیک، باسیلوس کواگولانس، میگو، عملکرد رشد
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر