تعیین انرژی متابولیسم ضایعات نان و ماکارونی در غاز
کد مقاله : 1163-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
ذبیح الله نعمتی، محمدرضا شیخلو *
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی اهر، دانشگاه تبریز، ایران
چکیده مقاله
این آزمایش به منظور اندازه گیری میزان انرژی قابل متابولیسم ضایعات نان و ماکارونی در غازهای نر بالغ با استفاده از روش تغذیه دقیق انجام شد. این آزمایش با استفاده از 15 غاز نر بالغ وبا 5 تکرار برای هر ماده خوراکی انجام شد. ترکیب شیمیایی مواد خوراکی با استفاده از روش های استاندارد مورد ارزیابی قرار گرفت. مقادیر انرژی قابل متابولیسم ظاهری (AME)، انرژی قابل متابولیسم ظاهری تصحیح شده برای ابقاء نیتروژن (AMEn)، انرژی قابل متابولیسم حقیقی (TME) و انرژی قابل متابولیسم حقیقی تصحیح شده برای ابقاء نیتروژن (TMEn) بروش بیولوژیک با استفاده از غازهای نر در قفسهای انفرادی انجام گرفت. میزان ماده خشک، چربی خام، فیبر محلول در شوینده اسیدی، فیبر محلول در شوینده خنثی، پروتئین خام و خاکستر ضایعات نان به ترتیب 65/98، 42/2، 34/7، 11/1، 86/10 و 3/4 درصد بود. مقادیر برای ضایعات ماکارونی به ترتیب 3/93، 0/10، 8/4، 6/2، 3/36و 3/8 درصد بود. محتوای انرژی متابولیسمی AME، AMEn، TME و TMEn ضایعان نان به ترتیب 4780 ، 4767 ، 4915 و 4902 کیلوکالری در کیلوگرم بود همچنین مقادیر برای ضایعات ماکارونی به ترتیب 3089، 3100، 3314 و 3302 کیلوکالری در کیلوگرم بود.
کلیدواژه ها
غاز، انرژی متابولیسم، ضایعات، ماکارونی و نان.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر