اثر منابع مختلف سلنیوم (سلنیت سدیم، نانو سلنیت سدیم، سلنومتیونین و نانوسلنومتیونین) بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1168-NSAP6TH |
نویسندگان |
حدیث امیری پور1، نعمت ضیائی *2، امید علی اسماعیلی پور1، مژگان مظهری3 1دانشگاه جیرفت 2دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد 3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت |
چکیده مقاله |
این آزمایش به منظور بررسی اثر منابع مختلف سلنیوم (سلنیت سدیم، نانوسلنیت سدیم، سلنومتیونین و نانوسلنومتیونین) بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی انجام شد. این طرح با 280 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 پرنده اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1. تیمار شاهد، 2. سدیم سلنیت (4/0میلیگرم در کیلوگرم جیره)، 3. نانو سلنیت سدیم (4/0 میلیگرم در کیلوگرم جیره)، 4. نانو سلنیت سدیم (یک دوم سطح پیشنهادی (2/0میلیگرم در کیلوگرم)، 5. سلنومتیونین (4/0 میلیگرم در کیلو گرم جیره)، 6. نانوسلنومتیونین (2/0 میلیگرم در کیلو گرم) و 7. نانوسلنومتیونین (یک چهارم سطح پیشنهادی یعنی (1/0 میلیگرم در کیلوگرم) بودند. صفات عملکردی شامل مصرف خوراک، افزایش وزن بصورت دورهای اندازهگیری شدند و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. نتایج نشان داد اثر تیمارهای مختلف غذایی بر مصرف خوراک در دورههای آغازین، رشد و پایانی معنی دار شد (P <0.05)، درحالیکه مصرف خوراک در کل دوره پرورش تحت تاثیر منابع مختلف سلنیوم جیره قرار نگرفت. افزایش وزن در دوره آغازین تحت تأثیر استفاده از منابع مختلف سلنیوم قرار نگرفت و در دوره رشد، پایانی و کل دوره تحت تأثیر منابع مختلف سلنیوم جیره قرار گرفت (P≤0.05). ضریب تبدیل خوراک در دورههای آغازین، رشد و کل دوره تحت تاثیر منابع مختلف سلنیوم قرار نگرفت ولی در دوره پایانی معنی دار شد(P≤0.05). |
کلیدواژه ها |
جوجه گوشتی، عملکرد، سلنیت سدیم، نانوسلنومتیونین. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |