اثر منابع مختلف سلنیوم (سلنیت سدیم، نانو سلنیت سدیم، سلنومتیونین و نانو‌سلنو‌متیونین) بر عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی
کد مقاله : 1168-NSAP6TH
نویسندگان
حدیث امیری پور1، نعمت ضیائی *2، امید علی اسماعیلی پور1، مژگان مظهری3
1دانشگاه جیرفت
2دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
چکیده مقاله
این آزمایش به ‌منظور بررسی اثر منابع مختلف سلنیوم (سلنیت سدیم، نانوسلنیت سدیم، سلنومتیونین و نانو‌سلنو‌متیونین) بر عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی انجام شد. این طرح با 280 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار و 4 تکرار و 10 پرنده اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1. تیمار شاهد، 2. سدیم سلنیت (4/0میلی‌گرم در کیلو‌گرم جیره)، 3. نانو سلنیت سدیم (4/0 میلی‌گرم در کیلو‌گرم جیره)، 4. نانو سلنیت سدیم (یک دوم سطح پیشنهادی (2/0میلی‌گرم در کیلو‌گرم)، 5. سلنومتیونین (4/0 میلی‌گرم در کیلو گرم جیره)، 6. نانوسلنومتیونین (2/0 میلی‌گرم در کیلو گرم) و 7. نانوسلنومتیونین (یک چهارم سطح پیشنهادی یعنی (1/0 میلی‌گرم در کیلوگرم) بودند. صفات عملکردی شامل مصرف خوراک، افزایش وزن بصورت دوره‌ای اندازه‌گیری شدند و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. نتایج نشان داد اثر تیمارهای مختلف غذایی بر مصرف خوراک در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی معنی دار شد (P <0.05)، درحالیکه مصرف خوراک در کل دوره پرورش تحت تاثیر منابع مختلف سلنیوم جیره قرار نگرفت. افزایش وزن در دوره آغازین تحت تأثیر استفاده از منابع مختلف سلنیوم قرار نگرفت و در دوره رشد، پایانی و کل دوره تحت تأثیر منابع مختلف سلنیوم جیره قرار گرفت (P≤0.05). ضریب تبدیل خوراک در دوره‌های آغازین، رشد و کل دوره تحت تاثیر منابع مختلف سلنیوم قرار نگرفت ولی در دوره پایانی معنی دار شد(P≤0.05).
کلیدواژه ها
جوجه گوشتی، عملکرد، سلنیت سدیم، نانوسلنومتیونین.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر