اثرمتیونین و نانوذرات متیونین برعملکرد رشد جوجههای گوشتی |
کد مقاله : 1169-NSAP6TH (R1) |
نویسندگان |
نعمت ضیائی *1، فرزانه آیین2، مژگان مظهری3، زهرا رودباری4 1دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد 2دانش آموخته 3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت 4دانشگاه جیرفت |
چکیده مقاله |
این آزمایش به منظور بررسی بهمنظور بررسی اثر متیونین و نانومتیونین بر عملکرد رشد جوجههای گوشتی انجام شد. این طرح با 160 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار، 10پرنده در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1. تیمار کنترل )متیونین پیشنهادی سویه راس 5/0 درصد)، تیمار دوم جیره ذرت سویا و نانومتیونین (یک دوم سطح پیشنهادی یعنی 25/0 درصد)، تیمار سوم جیره ذرت سویا و نانومتیونین (یک چهارم سطح پیشنهادی یعنی 125/0 درصد)، تیمار چهارم جیره ذرت سویا و نانومتیونین (یک شانزدهم سطح پیشنهادی یعنی 03125/0 درصد) بودند. صفات عملکردی شامل مصرف خوراک، افزایش وزن بصورت دورهای اندازهگیری شدند و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. نتایج نشان داد اثر تیمارها بر مصرف خوراک در دورههای آغازین، رشد و پایانی معنیدار بود (P≤0.05)، اما در کل دوره معنیدار نبود. اثر تیمارها بر افزایش وزن در دوره آغازین معنیدار بود (P≤0.05)، اما در دوره رشد، پایانی و کل دوره معنیدار نبود. در کل نتایج نشان داد نانو ذرات متیونین با مقدار کمتر، عملکردی مشابه با تیمار شاهد داشت و در نتیجه در سطح گسترده میتواند صرفه اقتصاد در پرورش جوجههای گوشتی داشته باشد. |
کلیدواژه ها |
جوجه گوشتی، عملکرد، متیونین، نانومتیونین. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |