اثرمتیونین و نانوذرات متیونین برعملکرد رشد جوجه‌های گوشتی
کد مقاله : 1169-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
نعمت ضیائی *1، فرزانه آیین2، مژگان مظهری3، زهرا رودباری4
1دانشکده کشاورزی شیروان، دانشگاه بجنورد
2دانش آموخته
3گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
4دانشگاه جیرفت
چکیده مقاله
این آزمایش به منظور بررسی به‌منظور بررسی اثر متیونین و نانومتیونین بر عملکرد رشد جوجه‌های گوشتی انجام شد. این طرح با 160 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 4 تکرار، 10پرنده در هر تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1. تیمار کنترل )متیونین پیشنهادی سویه راس 5/0 درصد)، تیمار دوم جیره ذرت سویا و نانومتیونین (یک دوم سطح پیشنهادی یعنی 25/0 درصد)، تیمار سوم جیره ذرت سویا و نانومتیونین (یک چهارم سطح پیشنهادی یعنی 125/0 درصد)، تیمار چهارم جیره ذرت سویا و نانومتیونین (یک شانزدهم سطح پیشنهادی یعنی 03125/0 درصد) بودند. صفات عملکردی شامل مصرف خوراک، افزایش وزن بصورت دوره‌ای اندازه‌گیری شدند و ضریب تبدیل غذایی محاسبه شد. نتایج نشان داد اثر تیمار‌ها بر مصرف خوراک در دوره‌های آغازین، رشد و پایانی معنی‌دار بود (P≤0.05)، اما در کل دوره معنی‌دار نبود. اثر تیمار‌ها بر افزایش وزن در دوره آغازین معنی‌دار بود (P≤0.05)، اما در دوره رشد، پایانی و کل دوره معنی‌دار نبود. در کل نتایج نشان داد نانو ذرات متیونین با مقدار کمتر، عملکردی مشابه با تیمار شاهد داشت و در نتیجه در سطح گسترده می‌تواند صرفه اقتصاد در پرورش جوجه‌های گوشتی داشته باشد.
کلیدواژه ها
جوجه گوشتی، عملکرد، متیونین، نانومتیونین.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر