بررسی ارزش غذایی و روند تغییرات مواد مغذی جیرههای کاملا مخلوط سیلوشده در دو سطح ماده خشک و پروتئین خام |
کد مقاله : 1171-NSAP6TH (R2) |
نویسندگان |
فروغ بدوی دلفارد *1، امید دیانی2، علیرضا آقاشاهی3 1خیر 2وزارت علوم 3موسسه تحقیقات علوم دامی کشور |
چکیده مقاله |
هدف از این مطالعه بررسی ارزش غذایی و روند تغییرات مواد مغذی در جیرههای کاملا مخلوط سیلوشده در دو سطح ماده خشک (۳۵ و۴۰) و دو سطح پروتئین خام (۵/۱۴ و ۱۳ درصد) در چهار بازه زمانی (روزهای صفر، ۳۰، ۴۵ و۶۰) بود. برای تهیة سیلاژها، مواد خوراکی هر جیره بر اساس درصدهای تعیین شده برای ۱۰۰ کیلوگرم با هم مخلوط، سپس در داخل یک مخزن ریخته و به خوبی هم زده و سیلو شدند. جیرههای آزمایشی شامل: ۱) جیره کاملا مخلوط سیلوشده با ۵/۱۴ درصد پروتئینخام و ۴۰ درصد ماده خشک، ۲) جیره کاملا مخلوط سیلوشده با ۱۳ درصد پروتئینخام و ۴۰ درصد ماده خشک، ۳) جیره کاملا مخلوط سیلوشده با ۱۳ درصد پروتئینخام و ۳۵ درصد ماده خشک و ۴) جیره کاملا مخلوط سیلوشده با ۵/۱۴ درصد پروتئینخام و ۳۵ درصد ماده خشک بود. نتایج این تحقیق نشان داد ماده خشک جیرهها تحت تاثیر اثر اصلی درصد ماده خشک قرار گرفت ولی تحت تاثیر درصد پروتئین خام قرار نگرفت. ، همچنین ماده آلی جیرهها تحت تاثیر اثر اصلی و اثر متقابل درصد ماده خشک و درصد پروتئین خام قرار گرفت. درصد چربی، پروتئینخام، NDF و ADF جیرههای کاملا مخلوط سیلوشده به طور معنی داری تغییر نکردند. در روزهای ۰، ۳۰، ۴۵ و ۶۰ سیلو خاکستر جیرهها تحت تاثیر اثر اصلی و اثر متقابل درصد ماده خشک و درصد پروتئین خام قرار گرفت. یافتههای این پژوهش نشان داد سیلو کردن جیرههای کاملا مخلوط، تغییرات زیادی در ترکیب شیمیایی خوراک ایجاد نمی کند. |
کلیدواژه ها |
جیرههای کاملا مخلوط سیلوشده، ماده خشک، مواد مغذی |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |