مطالعه تغییرات کیفیت گوشت بره‌های پرواری نژاد کرمانی در پاسخ به استفاده از سطوح مختلف پوست پسته خشک شده در جیره
کد مقاله : 1175-NSAP6TH (R2)
نویسندگان
سمیرا شکری *1، امین خضری2، محمدرضا محمدآبادی3
1دانشجوی دکتری تغذیه دام - دانشگاه بیرجند
2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران
3دانشگاه باهنر کرمان
چکیده مقاله
این پژوهش به منظور مطالعه سطوح مختلف پوست پسته خشک شده بر کیفیت گوشت بره‌های نر کرمانی انجام گردید. تعداد 24 راس بره نر کرمانی (میانگین وزنی 5/1±3/27کیلوگرم) به طور تصادفی به 3 گروه آزمایشی تقسیم و در قالب طرح کامل تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. مدت زمان انجام آزمایش 84 روز بود که شامل 14روز مدت زمان عادت پذیری حیوانات به جیره‌های آزمایشی و 70 روز دوره رکورد برداری بود. بره‌ها در قفس‌هایی با ابعاد 17/1×3/1 متر نگهداری می‌شدند و در طول دوره آزمایش دسترسی آزاد به آب داشتند. جیره‌های آزمایشی شامل: 1) جیره دارای صفر درصد پوست پسته، 2) جیره دارای 15درصد پوست پسته، 3) جیره دارای 30 درصد پوست پسته بودند. نتایج این پژوهش نشان داد بره‏هایی که سطوح 15و30 درصد پوست خشک شده پسته مصرف کردند میزان TBA گوشت کمتری نسبت به گروه شاهد (بدون پوست پسته) داشتند (P< 0.05). همچنین استفاده از پوست پسته در جیره بره‏ها تمایل به کاهش افت حاصل از پخت لاشه نسبت به گروه شاهد داشتند (P< 0.05). صفات افت خونابه، ظرفیت نگه داری آب و pH گوشت بره‏های تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت (P> 0.05). در کل نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از محصولات جانبی پوست پسته در جیره بره‌های پرواری نه تنها اثر منفی بر کیفیت گوشت ندارد، بلکه دارای اثرات مثبت بر کیفیت گوشت می‌باشد، که احتمالا به دلیل خواص آنتی اکسیدانی موجود در این محصول فرعی است.
کلیدواژه ها
محصولات جانبی پوست پسته، کیفیت لاشه، بره های پرواری.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر