مطالعه تاثیر سطوح مختلف پوست پسته خشک شده بر عملکرد برههای پرواری |
کد مقاله : 1176-NSAP6TH (R2) |
نویسندگان |
سمیرا شکری *1، امین خضری2، محمدرضا محمدآبادی3 1دانشجوی دکتری تغذیه دام - دانشگاه بیرجند 2دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران 3دانشگاه باهنر کرمان |
چکیده مقاله |
این پژوهش به منظور مطالعه تاثیر سطوح مختلف پوست پسته خشک شده بر عملکرد برههای نر کرمانی انجام گردید. تعداد 24 راس بره نر کرمانی (میانگین وزنی 5/1±3/27کیلوگرم) به طور تصادفی به 3 گروه آزمایشی تقسیم و در قالب طرح کامل تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. مدت زمان انجام آزمایش 84 روز بود که شامل 14روز مدت زمان عادت پذیری حیوانات به جیرههای آزمایشی و70 روز دوره رکوردبرداری بود. برهها در قفسهایی با ابعاد 17/1×3/1 متر نگهداری میشدند و در طول دوره آزمایشی دسترسی آزاد به آب داشتند. جیرههای آزمایشی شامل: 1) جیره دارای صفر درصد پوست پسته، 2) جیره دارای 15درصد پوست پسته، 3) جیره دارای 30 درصد پوست پسته بودند. نتایج نشان داد استفاده از پوست پسته در سطح 15 درصد جیره در مقایسه با سطح 30 درصد، باعث بهبود ماده خشک مصرفی برهها گردید (58/1310 در مقابل 44/1165 گرم به ترتیب برای جیره های 15 و 30 درصد پوست پسته) (P< 0.05). وزن نهایی، میانگین افزایش وزن روزانه، ضریب تبدیل، وزن لاشه گرم، وزن لاشه سرد تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و این صفات در برههای تغذیه شده با جیره دارای 15 درصد پوست پسته بهبود یافت (P< 0.05). به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از پوست خشک شده تا سطح 15 درصد ماده خشک جیره در جیره برههای پرواری اثر مثبت بر عملکرد دام ها داشته است. |
کلیدواژه ها |
محصولات جانبی پوست پسته، مصرف خوراک، عملکرد، بره های پرواری. |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر |