مطالعه تاثیر تغذیه سطوح مختلف پوست خشک شده پسته بر فراسنجه های تخمیری شکمبه بز های شیرده نژاد راینی
کد مقاله : 1200-NSAP6TH (R1)
نویسندگان
امیر عباس نظری *1، امین خضری2
1گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه شهید باهنر کرمان
2گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده مقاله
این پژوهش به منظور مطالعه تاثیر تغذیه سطوح مختلف پوست خشک پسته بر فراسنجه های شکمبه ای بزهای شیرده انجام گرفت. تعداد 18 راس بز شیرده راینی (میانگین وزنی (5/1±30) کیلوگرم و میانگین تولید 400 گرم در روز) به طور تصادفی به 3 گروه آزمایشی تقسیم و در قالب طرح کامل تصادفی مورد استفاده قرار گرفت. مدت زمان طرح74 روز بوده که شامل 14 روز مدت زمان عادت پذیری حیوانات به جیره‌های آزمایشی و 60 روز دوره رکورد برداری بوده است. جیره های آزمایشی شامل 1) جیره دارای صفر درصد پوست پسته2) جیره دارای 15 درصد پوست پسته 3) جیره دارای 30 درصد پوست پسته بوده است. نتایج این پژوهش نشان داد که افزایش پوست پسته در جیر‌های بز های شیرده تا سطح 15درصد سبب کاهش در سطح معنی داری میزان نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه در مقایسه با دیگر تیمارهای آزمایشی شد (P<0.05 ). افزودن سطوح مختلف پوست خشک شده پسته در جیره بز های شیرده تاثیر منفی بر میزان pH مایع شکمبه، غلظت کل اسید های چرب فرار و دیگر اسیدهای چرب مایع شکمبه حیوانات تحت آزمایش نداشته است (P>0.05 ). به طور کلی بر اساس نتایج این پژوهش، استفاده از پوست خشک شده پسته تا سطح 15 درصد در جیره بزهای شیرده توصیه می گردد.
کلیدواژه ها
پوست پسته، فراسنجه های مایع شکمبه، بز های شیرده نژاد راینی.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر