اثر نوع منبع نشاسته و مکمل بیوتین بر ماده خشک مصرفی و تولید شیر گاوهای شیرده هلشتاین
کد مقاله : 1204-NSAP6TH (R2)
نویسندگان
الهه سادات امینی رباطی *، عثمان عزیزی، حسین جهانی عزیزآبادی، جلال رستم زاده
دانشگاهی
چکیده مقاله
این مطالعه برای بررسی اثر نوع منبع نشاسته و مکمل بیوتین بر ماده خشک مصرفی و تولید شیر گاوهای شیرده هلشتاین صورت گرفت. آزمایش در 4 دوره 20 روزه (15 روز عادت پذیری و 5 روز نمونه گیری) در قالب مربع لاتین روی 12 گاو شیرده هلشتاین شیرده در گاوداری دانشکده کشاورزی دانشگاه کردستان انجام شد. کنسانتره‌های مورد استفاده در جیره بر پایه جو یا ذرت (منبع نشاسته) و با و بدون مکمل بیوتین بودند. جیره ها به صورت کامل مخلوط و بدون محدودیت ارائه شدند. هر تیمار به صورت تصادفی به سه گاو اختصاص داده شد. نسبت کنسانتره به علوفه 55:45 بود. مصرف خوراک و تولید شیر به صورت روزانه ثبت شد. کل پسماند هر گاو برای اندازه گیری ماده خشک مصرفی جمع اوری شد. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که تیمارهای آزمایشی اثر معنی داری بر مصرف خوراک، ماده خشک مصرفی و پارامترهای مربوط به تولید شیر نداشتند.
کلیدواژه ها
کلمات کلیدی: نوع منبع نشاسته، مکمل بیوتین، ماده خشک مصرفی،تولید شیر، گاوهای شیرده هلشتاین
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر