تأثیر اندوفایت بر ترکیب شیمیایی، ماده خشک مصرفی و قابلیت هضم فسکیوی بلند (Festuca arundinacea)
کد مقاله : 1208-NSAP6TH
نویسندگان
علی جعفری *1، رضا محمدی2، اقافخر میرلوحی3
1دانشگاه یاسوج
2پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمال‌غرب و غرب کشور، پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
3استاد، بخش اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران.
چکیده مقاله
چکیده
به منظور بررسی تأثیر اندوفایت بر ترکیب شیمیایی، ماده خشک مصرفی و قابلیت هضم فسکیوی بلند (Festuca arundinacea)، آزمایشی در قالب بلوک‌های کامل تصادفی به صورت فاکتوریل 2×3×2×6 با شش ژنوتیپ فسکیوی بلند (سه ژنوتیپ کامیاران1، 2 و 3 کردستان، ژنوتیپ فریمان مشهد 83 و دو ژنوتیپ بروجن 1 و 2) دو تیمار با (اندوفایت مثبت) و بدون اندوفایت و در دو مرحله رشد رویشی و قبل از خوشه‌دهی با سه تکرار در مزرعه خزانه فسکیوی بلند پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی پژوهشکده تبریز انجام شد. آنالیز داده‌ها با استفاده از آزمون LSD در سطح پنج درصد انجام شد. نتایج نشان داد تیمارهای مورد بررسی بر درصد پروتئین خام، عصاره اتری و الیاف نامحلول در شوینده خنثی تأثیر معنی‌دار داشتند (0.05>p). مقدار عصاره اتری و پروتئین خام در تیمار اندوفایت مثبت (به ترتیب 19/4 و 66/20 درصد) بالاتر از تیمار بدون اندوفایت (به ترتیب 84/3 و 29/20 درصد) بود. نتایج نشان داد تیمارها بر درصد ماده خشک مصرفی تأثیر معنی‌دار (0.05>p) و بر صفات قابلیت هضم تأثیر معنی‌دار نداشتند. مقدار ماده خشک مصرفی در تیمار اندوفایت مثبت (2 درصد وزن بدن) بالاتر از تیمار بدون اندوفایت (98/1 درصد وزن بدن) بود. با توجه به نتایج مغایر در رابطه با تأثیر اندوفایت بر ترکیبات شیمیایی ژنوتیپ مورد مطالعه و در دیگر مطالعات نیاز به بررسی‌های بیشتر ضروری بنظر می‌رسد.
کلیدواژه ها
کلمات کلیدی: اندوفایت، ترکیب شیمیایی، قابلیت هضم، فسکیوی بلند.
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر